Skip to content

5 načina da ugodite ljetu mangom

Ljeto je tu, a sa sobom je donijelo i mango. Kao kralj voća, mango je nezaobilazan proizvod ove sezone. Bilo u sirovom zelenom ili zrelom narančastom obliku, ovo voće ima svoj nenadmašni šarm kada su u pitanju i slani i slatki recepti. Kako biste pobijedili vrućinu, evo nekoliko tradicionalnih, a jednostavnih načina na koje ovog ljeta možete uživati ​​u slasnom voću.

1. Sirovi krastavac od manga

Ovo je jelo na kojem treba malo doraditi, treba ga pripremiti prije ljeta, ali kad ga jednom napravite, pravi je dragulj.

Brzi vodič: Nasjeckajte sirovi (zeleni) mango, dodajte svoju mješavinu omiljenih začina, ulja i soli, sušite na suncu nekoliko dana dok se kora ne smežura. Uzmite uz ili između obroka.

2. Šerbet od sirovog manga

Također je nadaleko poznat kao “Aam Panna” na indijskim jezicima i autohtoni je način gašenja žeđi bez kemikalija.

Brzi vodič: Ispecite sirovi mango izravno na plamenu, ogulite opečenu kožu, zgnječite meso, razrijedite vodom, dodajte šećer i sol po ukusu. Poslužite s ledom.

3. Sirovi chutney od manga

Još jedna inovacija indijskog potkontinenta, ovaj se priprema kao zamjena za desert nakon jela. Potrebno je neko vrijeme da dobijete pravu teksturu, ali nakon toga ima rajski okus.

Brzi vodič: Ogulite i nasjeckajte sirovi mango, kuhajte na laganoj vatri sa začinima i uljem, dodajte šećer (puno), miješajte dok ne dobijete gustoću, ohladite i poslužite.

4. Mango juha od leće

Najbrže i najlakše od svih, ovaj snižava tjelesnu temperaturu, a odlično ide i uz rižu.

Brzi vodič: Nasjeckajte sirovi mango i skuhajte ga. Skuhajte leću (najbolji izbor je cijepana crvena leća) po uobičajenom postupku. Na kraju umiješajte kuhani sirovi mango. Uravnotežite sol i vodu za tekuću konzistenciju i manje ljut okus.

5. Sladoled od manga

Odmor od tradicionalnih priprema sirovog manga, ovaj je za ljude koji “brzo spremaju desert”. Sve što vam treba je zreli mango i sladoled od vanilije za savršeni desert.

Brzi vodič: Zreli mango ogulite i nasjeckajte na sitne komadiće. Pomiješajte ih u zdjeli s kvalitetnim sladoledom od vanilije. Pozovi svoju družinu!

Doista, mango može biti toliko svestran da ponekad ne shvaćamo koliko je recepata smišljeno i još uvijek se smišlja koje uključuju ovo sjajno voće. Odaberite svoj favorit ove sezone i ispunite svoje ljeto veseljem.