Skip to content

5 savjeta za uklanjanje šećera u prehrani vaše djece

Imam dva prekrasna dječaka, s puno energije i bezgranične radosti. Moj jedan sin imao je problema s ponašanjem, sumnjala sam na neke alergije na hranu, pa smo ga testirali i sada smo kućanstvo bez glutena.

Očito, budući da sam ja Sugar Mama i provodim 7 dana čišćenja šećerom sa svojim klijentima, sada smo obitelj koja je bez glutena i šećera. Ovo putovanje pronalaženja alternativne hrane za uobičajeni društveni događaj, rođendansku zabavu, blagdansko okupljanje, školski izlet, može biti izazovan pothvat.

Uvjeravam vas da uz malo planiranja prehrane i zdravih razgovora sa svojom djecom, sve se to može postići.

Ispod je nekoliko savjeta koji će vam pomoći da smanjite šećer u prehrani vašeg djeteta:

1. Jedite uravnoteženo:

Svaki put kada jedete provjerite imate li proteine, masti i složene ugljikohidrate. Ugljikohidrati u mojoj knjizi su povrće i ne više od 2-3 porcije voća dnevno. Primjer uravnoteženog međuobroka može biti;

Maslac od badema, 1/2 jabuke

Organski kozji sir, borovnice i 1 komad puretine bez nitrata.

Štapići humusa i povrća te štapić od pilećeg bataka

Kada jedete uravnoteženo, kontrolirat ćete razinu šećera u krvi i inzulin. To će kontrolirati žudnju, promjene raspoloženja, poboljšati ponašanje i produktivnost mozga za bolje učenje.

2. Jedite uravnoteženi doručak i odbacite slatke žitarice:

Kada je riječ o šećeru, žitarice za doručak su glavni krivac, a dvije trećine od 100 najboljih klasificirano je kao “s visokim sadržajem šećera”. Imajte na umu da je 4 grama ugljikohidrata jednako 1 žličici šećera.

Alternativno zamijenite svoje žitarice za proteine ​​ujutro. Fantastične ideje za doručak su:

A. Jaja, batat pirjan na kokosovom ulju, špinat pirjan na kokosovom ulju.

B. Zeleni smoothie – kelj, borovnice, banana, organski jogurt i sjemenke konoplje.

C. Bezglutenske zobene pahuljice, narezani bademi, sjemenke konoplje, chia sjemenke, bobičasto voće ili narezane jabuke s kokosovim mlijekom s vanilijom i stevijom po ukusu.

3. Postanite detektiv za etikete:

Dodavanje bijelog šećera našoj hrani nije jedini način da unesemo šećer u svoju prehranu. Većina šećera koju konzumiramo nalazi se u unaprijed zapakiranoj hrani (uključujući mesne delikatese, začine, jogurte, kruh, krekere), što znači da je jedini način da saznamo čitanje etiketa.

Budite svjesni mnogih naziva šećera. Neki su: maltodekstrin, kukuruzni zaslađivač, kukuruzni sirup, sok od trske, dekstrin, sve riječi koje završavaju na “ose”, sve riječi koje završavaju na “tol” što je šećerni alkohol. Stevija bi bila prihvatljiv zaslađivač bez podizanja razine šećera u krvi.

4. Hidratizirajte se na prirodan način:

Od vitaminske vode do gaziranih pića, otmjenih sirupa zaslađenih lattes kavama i koktela sa šećerom, pića su jednako kriva za unos šećera, s brojnim studijama koje povezuju pića zaslađena šećerom s pretilošću.

Čuvajte se pića na kojima piše da su bez šećera. Možda su zamijenili umjetna sladila koja će poremetiti naše hormone i oštetiti naše stanice. Mnoga od ovih pića s umjetnim zaslađivačima potaknut će želju za pićem iako nemaju kalorija.

Opcije zdravog pića su: čista filtrirana voda, kokosova voda, biljni čajevi, gazirana voda, voda s kultiviranom sirutkom, kombucha.

Stavit ću galon vode u staklenu posudu s izljevom i napuniti je krastavcima, bobičastim voćem, narezanim jabukama i svježim začinskim biljem poput mente, đumbira itd. Ovo je osvježavajući način uživanja u pićima.

5. Posvetite se Loving Upgrades za svoju omiljenu hranu.

Uključite gore navedene stavke tjedan dana i primijetite promjene u svom tijelu, raspoloženju i energiji. Bit ćete iznenađeni kako će vaša djeca bolje reagirati. Ne radi se o eliminaciji ili izbjegavanju, već o istiskivanju hrane koja vam ne služi i dodavanju hrane koja vam služi i volite je. Vidjet ćete da će vaša djeca htjeti hranu bogatiju hranjivim tvarima.

Provedite čišćenje smočnice tako što ćete donirati predmete u svom ormaru koji vam ne služe. Ako trebate dodatnu pomoć u ovom području, unajmite Health Coacha da obavi pročišćavanje umjesto vas i podrži vas u odabiru zdravih zamjena.