Skip to content

8 recepata indijske hrane u stilu restorana

Svi želimo znati tajnu iza tih ukusnih jela koja se poslužuju u indijskim restoranima. Ali većina nas prilično oklijeva isprobati te recepte kod kuće. Imamo za vas 8 recepata za indijsku hranu u restoranskom stilu koje je vrlo jednostavno napraviti kod kuće. Uz ove recepte moći ćete ponovno stvoriti sve omiljene indijske restorane bez izlaska iz kuće. Ova indijska jela u restoranskom stilu ne zahtijevaju dugo kuhanje i super su dobrog okusa. Sve što trebate učiniti je slijediti ove indijske recepte za hranu do kraja.

1) Dal Makhani – Iznenadit ćete se kada znate da je vrlo lako napraviti Dal makhani u restoranskom stilu kod kuće. A onaj pripremljen kod kuće nije pretjerano krcat vrhnjem i umjetnim okusima. Ovaj recept za dal makhani daje savršeno kremast, gust i sočan dal bez provođenja sati u blizini plinskog štednjaka. Poslužite ga s domaćom lachha parathom ili naanom za potpuni obrok u pandžabskom restoranu.

2) Paneer Pasanda – Paneer Pasanda jedno je od najpopularnijih vegetarijanskih indijskih jela koje se poslužuje u restoranima. Riječ je o bogatom Paneer umaku kojeg obožavaju svi koji ga prvi put kušaju. Nije tako teško napraviti paneer pasandu u restoranskom stilu kod kuće. A jednom kada nadmašite ovaj recept, više se nikada nećete vratiti onom umjetno obojenom zbunjujućem umaku od paneera koji se poslužuje u restoranima.

3) Chicken Do Pyaza – Nevjerojatan od recepata, ovaj ima sve punjabi okuse kako treba. Piletina do pyaza priprema se s hrpom luka. Slatkoća luka i toplina začina stvaraju dobru kombinaciju okusa za prste polizati. Savršeno je jelo za ljubitelje hrane koji vole guštati u pikantnim curryjima. Chicken Do Pyaza može se uživati ​​uz jeera rižu, lachha parathu ili tandoori roti.

4) Soya Chaap Tikka Masala – Danas mnogi restorani poslužuju vegetarijansku tikka masalu koja se priprema sa soya chaap. Soya chaap ili lažno meso pripremljeno sa sojom odlična je zamjena za meso za ljubitelje vegetarijanaca. Ova soya chaap tikka masala može se teško boriti s pilećom tikka masalom koja se poslužuje u restoranima. Ako mi ne vjerujete, samo jednom isprobajte ovaj recept. Za svakoga tko je vegetarijanac, ljubitelj curryja i dosadio mu je paneer tikka masala – ovo je recept koji morate isprobati.

5) Piletina s maslacem – nijedan razgovor o indijskom restoranu nije potpun bez piletine s maslacem. A svi ljubitelji piletine moraju imati siguran recept za piletinu s maslacem u rukavu. Ono što mi se najviše sviđa kod ovog recepta za piletinu s maslacem je to što se priprema za samo 30 minuta. Ima jednostavan popis sastojaka koje treba slijediti, preciznu metodu kuhanja i ne zahtijeva sate prethodne pripreme. Ne zaboravite poslužiti piletinu na maslacu s naanom s maslacem za potpuni ugodan obrok.

6) Kadhai Paneer – Kadhai Paneer jedno je od popularnih paneer jela koje možete naručiti dok jedete vani u bilo kojem pandžabskom restoranu u sjevernoj Indiji. Zašto? Zato što je pun okusa i savršeno se slaže sa gotovo svim indijskim kruhovima. Što ako vam sada kažem da kadhai paneer u restoranskom stilu možete napraviti kod kuće. I to za manje od 30 minuta. Ovaj recept za kadhai paneer prilično je jednostavan što vam još više olakšava osvajanje brojnih pohvala od onoga tko ga kuša.

7) Raita od ananasa – slatka i slana raita od ananasa jedan je od najčešćih priloga koji se poslužuje uz indijski curry u restoranima. Ohlađena raita od ananasa pomaže ohladiti toplinu začina u curryju. To je umirujuća promjena i za okusne pupoljke. Sada možete napraviti najbolju raitu od ananasa kod kuće uz ovaj jednostavan recept. A otkad sam počela raditi raitu od ananasa kod kuće, to je postala svakodnevna stvar.

8) Naan – Bilo da se radi o bogatim i začinjenim mesnim curryjima ili laganim i krepkim vegetarijanskim jelima, Naan je jedan kruh koji skromno hvali sve. Nijedan indijski obrok u bilo kojem restoranu nije potpun bez naana. Napraviti mekani i jastučasti Naan kod kuće nije velika stvar. Za ovaj naan recept nije potreban čak ni kvasac. A najbolji dio pripreme naana kod kuće je to što ih možete napraviti kad god želite i poslužiti vruće.