Skip to content

Agar Agar Food Grade (China Grass)

  • by

Mi smo najveći proizvođač i izvoznik AGAR AGAR-a u Indiji prikladnog za različite primjene u hrani, konditorskim proizvodima, mikrobiologiji, farmaciji, medijima za kulture, biotehnologiji i kulturi biljnog tkiva. Proizvodimo prehrambeni agar u obliku praha i traka s jačinom gela u rasponu od 700-1200 GM/CM² s ISO 22000: 2005 & ISO 9001-2015, Halal, GMP, HACCP, košer certifikatom i FSSAI licencom

Trenutno tvrtka ima proizvodni kapacitet od preko 350 MT godišnje. Marine Hydrocolloids je od tada predstavio nekoliko drugih proizvoda kao što su Wonder Gel, Plant gel, Agarose, itd.

Danas je Marine Hydrocolloids jedini izvoznik i tržišni lider kvalitetnog agar agara u Indiji. Ekskluzivni smo dobavljač agara za mnoge multinacionalne kompanije, kao i za 90% komercijalnih laboratorija za kulturu tkiva u Indiji i nekoliko vodećih laboratorija diljem svijeta. Izvozimo u Južnu Ameriku, Europu, ZND i Rusiju, Afriku, Bliski istok, jugoistočnu Aziju, SAD, Daleki istok i Australiju.

Također imamo maloprodajna pakiranja za agar trake i prah koji se isporučuju u glavnim maloprodajnim mjestima u Indiji i inozemstvu.

Naši glavni proizvodi:

Bakteriološki stupanj, Agar Agar Food Grade (China Grass) i trake, Pharma Grade, Plant Tissue Culture Grade, Plant Gel (Gellan Guma), Wonder Gel (Spreadable Agar Agar), Agaroza, Sastojci medija za kulturu, Chitin i Chitosan, Carrageenan, Natrij Alginat, ksantanska guma

Kvaliteta hrane:

Agar se koristi kao sredstvo za zgušnjavanje niskokaloričnih marmelada, džemova, prerađenih mesnih proizvoda, pekarskih nadjeva, glazura, gotovih juha, sladoleda itd. i kao sredstvo za želiranje u krafnama, niskokaloričnih marmelada, džemova, žele bombona, voća jogurti, zakiseljene kreme, sirevi, pudinzi, kreme, flans, voćni deserti, tučena voćna pulpa, itd. Agar se također može koristiti u proizvodima za mazanje kao što su med, maslac, maslac od kikirikija, proizvodi od džema kao što je maslac od meda, maslac od kikirikija, proizvodi od džema

Bakteriološki stupanj:

Agar Agar kao podloga za kulturu naširoko se koristi za praktički sve patogene i nepatogene bakterije i gljivice jer nije lak za metabolizam i ima dobru čvrstoću gela, elastičnost, bistrinu i stabilnost. Zbog svoje velike moći želatiniranja i biljnog podrijetla, Agar Agar predstavlja prirodnu netoksičnu matricu za formiranje medija kulture u mikrobiologiji.

Farmaceutski stupanj:

Agar Agar je koristan kao laksativ. Kada je hidratiziran, osigurava glatku, neiritirajuću masu u probavnom traktu. Također se koristi u pripremi emulzija, suspenzija, kapsula i supozitorija u kirurškim mazivima i kao suspendirajuće sredstvo za radiologiju barijevog sulfata.

Ocjena kulture biljnog tkiva:

Glavna primjena agar agara je u području kulture biljnog tkiva. Sve veći interes za kulturu tkiva kao standardnu ​​metodu za razmnožavanje orhideja i drugih ukrasnih biljaka, povrća, voća i drugih poljoprivrednih proizvoda.