Skip to content

Aparat za tostirane sendviče – Mario Batali Panini Maker

Dimenzije Mario Batali Panini Grill and Pressa su 22,5 x 12,3 inča i težak je 15 funti. Bio je to jedan od najvećih proizvođača Paninija i bio bi dobar za pripremu brzih jednostavnih obroka za obitelj, a recenzije su tvrdile da je visokokvalitetan proizvod koji se lako čisti.

Aparat za pržene sendviče mora biti od lijevanog željeza teških dimenzija sa slično robusnim poklopcem za kuhanje na vrhu i stvaranje lijepih tragova pečenja. S težinom od 15 funti ovaj aparat za Panini može biti pretežak da bi ga neki mogli podići, ali teška tava i poklopac će provoditi toplinu i bolje se zapeći. Također ima visoke stranice za dovoljno zadržavanje sira, sokova ili marinade koji bi mogli iscuriti, a da ne poteku na ploču štednjaka. Ovaj pekač za Panini je veći nego što nam je trebao za kuhanje za dvoje pa sam kupio pekač za Panini All Clad koji je manji. Imao sam jednu katastrofu, ali nakon što sam ga isprobao još nekoliko puta, bio sam vrlo, vrlo zadovoljan njime.

Moj prvi tostirani sendvič bio je katastrofa. Ne možete požurivati ​​aparat za Panini! Nakon što sam izbacio dim iz kuće i dobrodušnog rebranja mog muža, naučila sam smanjiti grijanje! Čini se da najbolje funkcionira kada su tava i preša prethodno zagrijani na srednjoj ili malo nižoj vatri. Obavezno prethodno zagrijte tavu i pritisnite zasebne plamenike. Također je potrebno poprskati tavu i pritisnuti neprijanjajućim sprejom za kuhanje ili roštilj s malo ulja. Budite oprezni kada podižete prešu jer se neke od ovih ručki za prešu mogu jako zagrijati.

Naš omiljeni tostirani sendvič je uzeti krišku kruha od dizanog tijesta od 1 inča, premazati obje strane maslinovim uljem ili maslacem, složiti dimljenu gaudu, pršut, luk, rajčicu, fontina sir i krišku kruha, staviti u prethodno zagrijani pekač za Panini i roštilj. Još bolje, eksperimentirajte! Napravite tostirani sendvič s omiljenim sastojcima. Za nekoliko minuta imat ćete prekrasan, brzi obrok s vašim omiljenim sastojcima.

Živimo u Oklahomi, što može značiti dane i dane vjetra, a da ne spominjemo grmljavinske oluje koje izazivaju pustoš na drvenom ugljenu! Aparat za pečenje paninija također može biti odličan roštilj na štednjaku. Moj se odlično pokazao za pečenje mesa, šparoga i drugog povrća. Šparoge pospite maslinovim uljem, posolite i popaprite i pecite na roštilju. Za hrskave i nježne šparoge potrebno je oko 2-3 minute. Još jedno omiljeno povrće je mala žuta tikva prerezana na pola dužine premazan maslinovim uljem, začinjena solju, paprom i bosiljkom ili talijanskim začinima i pečena na roštilju dok ne počne omekšavati.

Za doručak bi poslužio i pekač za Panini. Mi volimo staviti krišku kanadske slanine i sira između polovica engleskog muffina i peći dok ne porumene. Pronašla sam recept koji bi se svidjela djeci i koji je jako, jako jednostavan. Podijelite 6 mini bagela na 2 polovice, namažite kremastim maslacem od kikirikija i želeom od grožđa na donju polovicu, na vrh s gornjom polovicom i pecite na roštilju. Djeca imaju topli doručak koji će obožavati!

Zapamtite, recept je samo vodič!