Skip to content

Brownie the Bear Beanie Baby – Povijest i informacije o krivotvorinama

Brownie the Bear je medvjed u “ležećem” stilu sa smeđom plišanom tkaninom i žutom njuškom. Brownie se smatra “pre-Beanie” što znači da je rijedak i teško ga je pronaći jer se u maloprodaji prodavao samo vrlo kratko vrijeme.

Brownie the Bear bio je jedan od prvih devet Beanie Babies koji su predstavljeni 1993. godine na Svjetskom sajmu igračaka u New Yorku. Tih prvih devet kapa postat će poznate kao “Originalnih devet”.

Beanie Beanie “Originalnih devet” bili su Medvjed Brownie, Dupin Flash, Pas Spot, Žaba Legs, Svinja Squealer, Platypus Patti, Los Chocolate, Kit Splash i Jastog Pinchers.

Brownie the Bear ima stilski broj 4010 otisnut na privjesku. Brownie nema rođendan i nema pjesmu.

Brownie ima samo privjesak prve generacije i crno-bijeli privjesak iz 1993.

Oznaka prve generacije je jedna kartica u obliku srca koja je pričvršćena na Beanie plastičnim zatvaračem. Oznaka prve generacije je dvostrana i sastoji se od jednog lista kartona. Oznake kasnije generacije otvaraju se poput medaljona. Viseća oznaka prve generacije ima “ty” otisnuto na prednjoj strani oznake malim slovima bijele boje koja je mnogo tanja i manja od današnjih oznaka.

Prva generacija viseće oznake ima “The Beanie Babies Collection”, broj stila i ime Beanie otisnuto na njoj.

Brownie je brzo umirovljen što znači da je Ty korporacija prestala proizvoditi Brownie. Brownie je zamijenjen medvjedom Cubbiejem.

Medvjed Cubbie fizički je identičan medvjedu Brownieju po boji i veličini. Jedina stvar po kojoj se međusobno razlikuju je činjenica da oba medvjeda imaju svoje ime otisnuto na pločici prve generacije. Osim toga, Cubbie i Brownie prve generacije su identični.

Dakle, ako zamijenite obješene pločice na dva medvjeda, nitko neće znati koji je zapravo Brownie ili Cubbie. A kad biste skinuli oznaku s Brownieja, ne biste znali je li to Brownie ili Cubbie. Dakle, medvjedića Brownieja ne možete prodati kao “Brownieja” ako na sebi nema privjesak. To bi vrlo lako mogao biti Cubbie ako ima crno-bijelu oznaku s gutom.

Brownie se 1998. godine prodavao u rasponu cijena od 3000 do 4000 dolara. Godine 2013. Brownie se na eBayu prodavao u rasponu cijena od 500 do 1000 dolara.

Budući da je Brownie bio toliko vrijedan, od njega su napravljene mnoge krivotvorine. Umjesto izrade krivotvorenog Brownieja s krivotvorenom privjeskom, bilo bi puno lakše da je krivotvoritelj kupio Cubbie s privjeskom prve generacije bez privjeska na eBayu i zatim na njega pričvrstio krivotvorenu privjesnicu prve generacije. Umjesto toga, krivotvoritelji su pokušali duplicirati i kapu i oznake i napravili su veliku pogrešku s lažnom visećom oznakom.

Svaki krivotvoreni Brownie koji sam ikada vidio imao je oznaku srca krive generacije. Kao što sam već rekao, Brownie the Bear dolazi samo s prvom generacijom srčane oznake koja je jedan list kartona. Svi krivotvoreni Browniesi koje sam vidio imaju pločicu sa srcem druge generacije koja se otvara poput medaljona.

Ako ste kolekcionar Beanie Baby, htjet ćete dodati Brownie the Bear svojoj kolekciji ako imate priliku kupiti jedan po povoljnoj cijeni. Samo napravite “naprednu” pretragu na eBayu za “samo dovršene aukcije” za “Brownie the Bear Beanie” da vidite što su prodali u zadnjih 90 dana. Želite uzeti u obzir one koji su stvarno prodani, a ne ono za što su navedeni. Pokušajte kupiti jedan na niskom kraju cjenovnog ranga i dobit ćete dobru ponudu.