Skip to content

Brza sushi salata: samo 10 sastojaka!

Ovaj sam recept smislila kad sam se zaželjela svoje omiljene sushi rolice i odlučila da je mogu sama napraviti, u obliku salate jer nisam itamae! Ova je salata bila poslužena kao ručak u dijelu Asian Fusion tjedna u mojoj kući. Poslužio sam ovo sa začinjenim jalapeno krem ​​sirom punjenim wontonima napravljenim od prepolovljenih omota od jaja i kolačićima sudbine nakon obroka. Također vidim da je ovo izvrstan prilog uz večeru ili kao lunch paket za posao ili školu. Učinite kao što sam ja napravio ovdje ili ga ponovno prilagodite svom omiljenom sushi rolu!

Porcije: 4

Sastojci
1 šalica bijele riže dugog zrna
1 ¾ šalice vode
1 avokado
1 šalica mini mrkve
1 krastavac
4 imitacije štapića od rakova
1 šalica smrznutih škampa
prženi luk po francuski
Sriracha mayo
Umak od soje

1. Mrkvu kuhati na pari ili kuhati tek toliko da omekša. Narežite ih na male komade po dužini. Stavite u čašu u hladnjak da se ohladi. Ogulite i narežite krastavac na iste komade, također stavite u poklopljenu posudu u hladnjak.

2. Stavite vodu i rižu u poklopljenu posudu i ostavite da se namače najmanje pola sata. Ja sam svoj ostavio da odstoji preko noći. Kad je spremna za kuhanje, pustite da prokuha bez poklopca, a zatim poklopite i kuhajte 10 minuta ili dok riža ne upije vodu.

3. Ostavite rižu da se dovoljno ohladi da je zatim ohladite ili ohladite.

4. Kozice stavite pod mlaz hladne vode da se odmrznu. Stavite u zdjelu odgovarajuće veličine.

5. Imitaciju raka narežite na male zalogaje. Stavite u drugu zdjelu odgovarajuće veličine. Stavite oboje u hladnjak.

6. Kada su svi ovi sastojci spremni za spajanje, prvo napravite sloj ljepljive riže na dnu vaše zdjele. Prerežite avokado na pola i izvadite košticu. Žlicom izdubite sadržaj u jednom komadu, a zatim svaku polovicu narežite na 4 kriške. Stavite 4 lepezasto raširene kriške na vrh 1/3 riže u svaku zdjelu.

7. Na drugu 1/3 riže stavite štapiće krastavca. Na zadnju 1/3 stavite štapiće mrkve.

8. Salate sam poslužio baš ovako s mogućnostima da dodate škampe i/ili imitaciju rakova, a zatim ih sami začinite prženim lukom, Sriracha majonezom i sojinim umakom po ukusu, ali svakako možete pripremiti cijelu salatu za svoje goste.