Skip to content

Candida Ručak u pokretu za održavanje vašeg zdravlja

Bez obzira radite li tradicionalni posao, imate kućni ured ili ostajete kod kuće i brinete o djeci, ručak može biti obrok koji je teško pripremiti. Ne samo da je teško pronaći vrijeme za jelo, već može biti još teža borba za unos prave hrane nakon što nađete vremena za pauzu za ručak. Dodajte tome potrebu pridržavanja dijete protiv kandide, i može se činiti lakšim potpuno preskočiti obrok; međutim, moguće je u svoj dan ugurati brz i jednostavan ručak za borbu protiv kandide – čak i za ljude u pokretu.

Dok ljudi vjeruju da je doručak najvažniji obrok u danu, ručak također predstavlja nutritivnu vrijednost u danu. Preskakanje ručka znači da vašem mozgu nedostaju važne hranjive tvari kako bi održao rad na optimalnoj razini tijekom dana. Hranjivi ručak također može spriječiti popodnevnu pospanost ili je barem smanjiti.

Biti pripremljen ključan je kada se radi o osiguravanju hranjivog ručka za borbu protiv kandide svaki dan. Kad nema pripreme, puno je lakše s kolegama s posla otrčati do lokalne delikatese i natrpati se prerađenom hranom i pokretačima kandide poput šećera i bijelog brašna.

I, naravno, malo je stvari gore za osobu s kandidom od uredskog automata za prodaju – čips, sok, kolačići, voćni sokovi, krafne. Sve ovo može utažiti glad, ali također hrani kandidu!

Međutim, s druge strane, za osobu koja ostaje kod kuće može biti primamljivije ući u nezdravu hranu u ormarićima ili birati dječje ručkove pune ugljikohidrata, ako je nepripremljena i bez plana.

Dakle, koji je odgovor na to da ručate na pravi način – na način protiv kandide? Imaj plan. Običan i jednostavan. Bez obzira jeste li netko tko više voli planirati obroke za tjedan ili dan po dan, zapišite plan i pridržavajte ga se što je moguće bliže.

Ako ste zapeli kada su u pitanju ideje za ručak protiv kandide u pokretu, pogledajte neke od recepata za kandidu u nastavku da biste započeli:

Sendvič s maslacem od oraha

Sastojci:

1-2 kriške proklijalog žita, kruh bez kvasca/šećera – kao što je Ezekiel 4:9 Kruh, prepečen

Prirodni maslac od orašastih plodova bez šećera – poput maslaca od badema, indijskih oraha, makadamije ili kikirikija

Poslužite s narezanim povrćem, jabukom, pa čak i štapićem sira i dobit ćete dobro izbalansiran obrok.

Humus i povrće

Sastojci:

Obični humus ili humus s okusom – domaći ili kupovni (samo provjerite naljepnice za šećer!)

Krastavci i mrkva

Povrće je odlično za umakanje u humus. Lijep kompliment je i štapić od sira. Vrećica svježeg bobičastog voća ili naranče odličan je način za završetak obroka.

Zelena salata s kockicama puretine ili tofua

Sastojci:

Dodaci za salatu – zelena salata, špinat, krastavci, paprika, naribana mrkva, tvrdo kuhana jaja

Puretina narezana na kockice ili čvrsti tofu

Dressing od crvenog vinskog octa i maslinovog ulja

Sjedinite sastojke i uživajte. Može se također posuti sirom ili orašastim plodovima i poslužiti uz voće s malo šećera za desert.

Sve dok odvojite vrijeme da osmislite plan obroka i kupite i pripremite hranu unaprijed, ručak je doista jednostavan obrok za kandidu. Uživanje u zdravom ručku odličan je način da razbijete dan i osigurate da je vaše tijelo napunjeno energijom i spremno za ono što poslijepodne donosi.