Skip to content

Cupcakes – dizajnerski stil

Cupcakesi su osvojili svijet. Ta mala čuda ponovno su stvorena u stotinama različitih kombinacija okusa i poslužuju se u trgovinama diljem Sjedinjenih Država. Sa slatkim omotima i smiješno zvučnim nazivima mame vas svojom veličinom i vraćaju vam se zbog nevjerojatnog okusa i teksture. Njihov veliki broj sljedbenika nastavit će otvarati nove trgovine kako bi iskoristili potražnju za ovom ukusnom minijaturnom poslasticom.

Problem nastaje kada želite nešto otmjenije od glazure na vrhu. Mnoge trgovine ne nude dizajnerske kolače ili, ako ih imaju, po cijeni koju neki nisu voljni platiti. Što se događa kada želite imati dizajnerske kolače za događaj? Stvorite ih kod kuće.

Za male djevojčice nebo je granica. Umočite marshmallow normalne veličine u malo otopljene čokolade, uklonite višak i stavite na sredinu cupcakea. Ukrasite odjeljak za kolače glazurom od kreme od maslaca poput tute (koristite savjet 104) ili haljine u njihovoj omiljenoj boji.

Za torbice za kolače, stavite dva kolača pravilne veličine jedan uz drugi i zarežite dno nazubljenim nožem tako da bude ravno na tanjuru. Sada ste spremni za ukrašavanje kremom od maslaca ili fondantom.

Kao svjetlucave? Uzmite kolačić prekriven glazurom i umočite ga u kristale šećera. Upotrijebite trake od voštanog papira da odsječete svoj kolač. Svi kristali bijelog šećera izgledali bi poput svjetlucave svjetlosti. Kolačići u boji poredani u redove dali bi snažan dojam na stolu.

Za prekrasnu vazu, stavite dva cupcakesa vrhom do vrha i zaledite. Ohladite i omotajte trakom fondanta. Na vrh možete dodati cvjetove od fondana ili kreme od putera.

Napravite košarice dodavanjem želea u sredinu kolačića s glazurom i tkanog fondanta ili obruba za glazuru oko ruba. Uzmite tanki komadić sladića i zabodite krajeve u kolač s obje strane kako biste napravili dršku.

U zanatskim radnjama imaju kalupe za torte s četiri šupljine u kojima se prave minijaturne torte za lutke. Ovo su veličine za pojedinačne porcije kojima možete dodati minijaturne komade za lutke kako biste napravili posebne kolače za svoju malu princezu i njezine prijatelje.

Čokolada je ženin najbolji prijatelj. Želite li je usrećiti? Uzmite malo ohlađenog ganachea, oblikujte ga u oblik marshmallowa i umočite u otopljenu mint čokoladu te stavite na sredinu čokoladnog cupcakea. Ukrasite glazurom od čokoladne kreme poput modne haljine, dodajte zrno kave preliveno čokoladom na vrh i imate kolač dostojan njezinih okusa. Želite drugačiju kombinaciju? Nebo je granica. Probajte tortu od limuna sa tortom od sira koja je bila zamrznuta, a zatim izrežite minijaturnim okruglim rezačima i stavite na vrh. Mraz sa šlagom.

Iznenadite svoje goste dodavanjem nadjeva svojim kolačićima. To ih izdvaja od svega što se kupuje u trgovini. Nadjev od limuna možete namazati preko cupcakesa nakon što se ohlade, a zatim možete dodati svoju puter kremu. Od ganachea se mogu napraviti različiti okusi i rasporediti po kolaču prije glazure. Koristite omote različitih boja kako biste pratili sve svoje različite okuse.

Dostupni su dragulji od jestive čokolade ili tvrdih bombona koji će dodati malo blještavila vašim poslasticama, kao i fondant koji se može motati, izrezati na diskove ili dizajnirati po narudžbi kako bi vaša prigoda bila posebna poput kolača koji ste za nju napravili.

Trebate ideju za dječačku ili mušku zabavu? Dječaci i odrasli muškarci bi se uzbudili nad kolačić barom. Upotrijebite kalupe za male kruhove da napravite kolače tako da ne budu isti stari okrugli oblik. Razmislite o kolačićima veličine Teksasa za muškarca u vašem životu koji želi “country cut”. Zdrobljeni Oreo keksi, rezane Reese šalice, gumeni crvi, čokoladni sirup, karamela, šlag i M&M’s samo su neke od stvari koje možete staviti u male zdjelice kako biste im dopustili da naprave kolač iz snova.

Imate tematsku zabavu? Upotrijebite isti kalup za tortu s četiri šupljine za zabavu za dječake i možete napraviti vrećice s blagom, dodajući M&M’s kao blago na vrh. Prodavaonice za zabave imaju prstenje za tematske zabave i mogu se umetnuti u gornji dio za izvrsnu prezentaciju. Tijekom praznika, ove iste posude mogu se koristiti za izradu vreća Djeda Mraza s crvenom kremom od putera ili fondanta.

Uz samo malo mašte, možete osmisliti puno dizajnerskih dizajna kolačića koji će vas obradovati što ste odvojili vrijeme da ih izradite kod kuće.

Zabavi se!