Skip to content

Dijeta sirovom hranom s kojom možete živjeti – plan 60-40

Većini nas je teško zamisliti da se možemo osjećati zadovoljni jedući kao kunići (zelena salata, mrkva, sirovo povrće) i što je još važnije, mnogi od nas smatraju da bi se ikada mogli držati dijete koja bi se sastojala samo od tih namirnica . Međutim, postoje brojne prednosti za zdravlje i gubitak težine od prehrane sirovom hranom – dobrobiti koje doživljavamo dok još uvijek dopuštamo punu večeru i druge poslastice.

Evo dobrih vijesti o započinjanju prehrane sirovom hranom: ne morate to učiniti stilom života i sigurno se ne trebate osjećati ograničeno jesti samo sirovu hranu kada ste gladni. Ono što ja predlažem zove se dijeta 60/40 sirove hrane, što znači da je 60% hrane koju jedete sirovo, a 40% je kuhana, obična hrana. Jednostavno… i nezastrašujući.

Osobno sam poznavala nekoliko žena koje su imale ogroman uspjeh s dijetom sirovom hranom 60/40 jer, iako jedu isto toliko (ako ne i više) hrane nego prije, 60% tih kalorija dolazi iz zdrave hrane. To znači da je njihov unos masti i kalorija drastično smanjen veći dio dana i mogu sačuvati tih 40% svoje prehrane za zdrav, ali zasitan, kuhani obrok i možda – ako se osjećaju odvažno – mali desert i čašu crnog vina nakon toga.

Ono što plan 60/40 za jedenje sirove hrane čini takvim užitkom jest to što nikada ne morate biti gladni, a štoviše, kalorije koje unosite prepune su esencijalnih vitamina i minerala kako bi pružile veću snagu od tog jednog slatkiša s malo ugljikohidrata bar koji ste cijeli dan očajnički grizli u potrazi za zadovoljstvom hranom. Prirodni jednostavni šećeri sadržani u samo jednoj jabuci ili banani dovoljni su da vam daju poticaj koji vam je potreban za dobar početak dana, a kalorije i masti koje se nalaze u većini sirovih namirnica daleko su održiviji od složenih, prerađenih šećera koji se nalaze u mnoge poslastice – pa čak iu dijetalnim markama koje možete kupiti u trgovini.

Većina žena koje su isprobale djelomičnu dijetu sirovom hranom smatra da je za njih najbolji sustav jesti sve namirnice za doručak i ručak, a zatim, do večere, kada najviše žude za nečim krepkim i zasitnim, mogu po volji uživati ​​u ukusnom , puna večera bez obzira na kalorije ili unos masti.

Ne brinete o masnoćama i kalorijama? Kako je to moguće?

Jer ako ste već na dijeti s niskim udjelom masti i kalorija, kalorije i masti sadržane u vašem doručku, ručku i međuobrocima vjerojatno će iznositi samo 40% ili manje vaših dnevnih kalorija. To vam daje prostora za disanje za vrijeme večere (naravno, unutar razumnih granica) i predstavlja zadovoljavajući, prijeko potreban odmor za ono što ste jeli cijeli dan.

Probajte i vidjet ćete da se osjećate bolje uz prehranu koja se sastoji od svježe, zdrave hrane i da nikada nećete biti gladni i možete imati luksuz izvrsne večere, deserta i možda čaše (ili dvije-budite dekadentni) ) vina.