Skip to content

Doručak, ručak i večera u Dominikanskoj Republici

Dominikanska Republika ima dugačak popis ukusne hrane koji je sličan susjednim zemljama kao što su Portoriko i Kuba jer dijele slične kulturne tradicije. Kao takva, njihova kuhinja ima arapske, kineske, španjolske, talijanske i afričke sastojke.

Za doručak lokalno stanovništvo voli jesti tropsko voće poput banana, marakuje, papaje, manga, ananasa, jague i zapotea. Doručak također nikada nije potpun bez njihovog tradicionalnog mangua. Svojim pikantnim okusom služi kao savršeno predjelo za početak dana. Priprema se miješanjem pirea od trpuca, taroa i manioke, ponekad se malo mijenja dodavanjem tikve koja se zove auyama. Dodaju mu prženu ljutiku, sir, jaja ili salamu kako bi obogatili njegov okus.

Za vrijeme ručka nemojte se iznenaditi ako vam posluže dominikansku zastavu. Poznato i kao La Bandera Dominicana, ovo se jelo priprema s bijelom rižom, mesom od govedine, svinjetine, piletine ili koze, te grahom od bijelog, crvenog ili crnog graha ili čak golubljeg graška. Poslužuje se uz salatu ili povrće kuhano na pari, što ga čini potpunim obrokom.

Večera je obično lagana za želudac, što može biti samo običan sendvič i osvježavajuće piće od prirodnih voćnih sokova ili šalica tople čokolade ili čaja, ovisno o sezoni.

Blagdanska poslastica za posebne događaje je dominikanska hrana Sancocho, a to je gulaš koji se priprema miješanjem sedam različitih vrsta mesa, nekoliko gomolja i povrća. Jedite s njima tijekom Uskrsa i oduševit ćete se kušati njihov slatki grah koji se zove habichelas con dulce.

Otkrijte divnu kuhinju koju Dominikanska Republika nudi!