Skip to content

Goldy suncokretovo ulje i rođendanska zabava

  • by

Novi je dan i novi vikend. Suncokretovo ulje Goldy spremno je preuzeti svoju novu misiju. Danas je dan kada malo dijete puni deset godina i svi njegovi brojni prijatelji su pozvani. Odabir hrane za taj dan je prženi finger food – upravo ono što svako dijete želi za doručak, ručak i večeru.

Na maminom popisu su štapići mozzarelle, čips od krumpira, domaći pileći prstići i kolutići luka. Sada, Goldy zna da će ovo biti veliki posao prženja i da će morati biti na odgovarajućoj temperaturi kako bi napravio najukusniju hranu za ovu djecu.

Štapići mozzarelle vjerojatno su najlakši i najizdržljiviji od četiri tanjura. Mama bi prvo trebala u krušne mrvice i jaja uvaljati debele trakice mozzarelle. Zatim će morati brzo staviti prethodno kuhani proizvod u ulje. Goldy zna da štapiće treba pržiti samo dok ne porumene. Tada su najboljeg okusa.

Sljedeći na listi su čips. Ovo nisu pommes krumpirići koji su uobičajeni za većinu ljudi, već okrugle kriške koje su lagano pržene i obložene paprikom za dodatni okus. Goldy zna da će se djeci svidjeti. Sa strane će biti ukusna majoneza i jalapeno umak za one koji žele dodatni zalogaj okusa.

Domaće pileće trakice lakše je napraviti nego što se čini. Sirove pileće trakice pokriju se krušnim mrvicama, brašnom, solju i paprom te premažu jajetom. Piletina je najukusnija ako je nekoliko puta izmrvljena prije prženja u suncokretovom ulju. Piletinu također treba pržiti dok ne postane hrskavo zlatno smeđa. Tada su okusi najbolji, a piletina ostaje vlažna.

Posljednje i ne manje važno, kolutići luka. Mama nareže luk na kolutiće. Ovi kolutići se ne mrve već se natapaju u mješavinu brašna i vode. Mama zatim prži posljednji zalogaj pladnja sa suncokretovim uljem.

Sva su djeca pojurila prema stolu kako bi zgrabila hranu prije nego je ponestane. Bili su tako uzbuđeni što su zagrizli ove domaće delicije. Suncokretovo ulje Goldy bilo je jako sretno vidjeti reakcije djece. Svidjela im se ova ukusna pržena hrana i ubrzo su tražili još. Čini se da je suncokretovo ulje Goldy uspješno završilo još jednu misiju.