Skip to content

Ideje za laganu večeru koje su lagane, jednostavne i ukusne

Ako pokušavate paziti na svoju figuru bez žrtvovanja fantastičnog okusa, postoji mnogo ideja za laganu večeru koja vas neće ostaviti da provodite sate u kuhinji nakon dugog radnog dana, a vaš će želudac biti zadovoljan. Jedan od najlakših načina za smanjenje unosa kalorija je zadržavanje škroba u obroku. Prošli su dani u kojima su škrobovi poput riže ili krumpira bili glavna namirnica za večeru. Umjesto toga, odlučite se za duplo više svježeg povrća ili komad svježeg voća koji će vašoj paleti dati osjećaj deserta, a da jezikom ne dodirnete puding ili komad kolača!

Ako vam je ostalo proteina od prethodne noći, zašto ne biste za večeru napravili svježu i ukusnu salatu? Uzmite malo narezane nemasne govedine i pomiješajte s hrskavom zelenom salatom, malom količinom mrvica od plavog sira, malo pirjanog crvenog luka i malo pečene crvene paprike i dobit ćete zasitnu i zdravu večeru za nekoliko minuta. Isto vrijedi i za pečenu piletinu. Jednostavno ga narežite na kockice i dodajte romaine salati, posipajte parmezanom i laganim dresingom i imate ukusnu i niskokaloričnu Cezar salatu za večeru. Opciju Caesar možete koristiti i sa škampima ili lososom na žaru kao dobru alternativu. Salate su sjajan način da sve svoje povrće ubacite u jedan obrok, a dodavanje proteina daje vam zdrave masti i vitamine koji su vam potrebni samo u manjim količinama, tako da se vaš želudac brže napuni, ostavljajući manje želje za vraćanjem na sekunde.

Iskoristite tople večeri i iskoristite svoj roštilj za ukusan obrok. Postoji toliko mnogo ideja za laganu večeru koje možete koristiti kada radite s roštiljem. Lijep komad ribe s ljutom marinadom savršen je lagani obrok koji vas neće ostaviti sitim. Uparite to s povrćem na žaru poput tikvica, luka i klipa kukuruza i dobit ćete potpuni obrok, a najbolja stvar kod njega je jednostavno čišćenje! Nijedan lonac ili tavu neće trebati ribati!