Skip to content

Indijski recept – savršen za avanturističko nepce

Indijski recept je aromatična mješavina dobre hrane, ukusnih jela i zdravih napitaka za koje Indijci vjeruju da pomažu u postizanju zdravog, dobro uravnoteženog duhovnog, fizičkog i emocionalnog stanja. Iako uglavnom vegetarijanska, indijska kuhinja ima i neke nevegetarijanske ponude, također sočne i zdrave kao i veganske ponude. Indijski nevegetarijanski recepti obilato koriste piletinu, ribu i jela od peradi i mesa.

Piletina je možda najpopularniji izbor mesa u indijskoj kuhinji jer se koristi s mnogim stvarima za razne recepte. Tradicionalni indijski biryani, indijska pržena riža pomiješana s raznim biljem i začinima poput rajčice i đumbira, ponekad se poslužuje s pečenom piletinom na vrhu. To je osnovni indijski obrok od riže koji se obično začinjava i daje više okusa piletini.

U indijskim receptima postoji čitav niz pilećih jela. Pileći bataci, pileći curry, butter piletina, piletina Afgani i piletina Danuba samo su neki od izbora.

Riba je također česta u indijskoj kuhinji. Od osnovne pržene ribe do egzotičnije Patrani ribe i ribljih jela s jogurtom, uživajte u posebnim okusima ribe s egzotičnim začinima i biljem.

Treći najčešći sastojak u nevegetarijanskoj liniji indijskih recepata je jaje. To su isti osnovni recepti s jajima s kojima ste upoznati, poput omleta, u vrećici i punjenih, osim s indijskim štihom. Koristi osnovno bilje i začine poput đumbira, čilija i rajčice.

Kao iu bilo kojoj drugoj kulturi, indijski recepti uključuju bogat izbor slatkiša i peciva za desert. Njegova zbirka recepata za kolače uključuje poznate kolače poput kolača od jabuka, mrkve, meda, breskvi i mramora. U indijskim receptima postoji i nekoliko varijacija čokoladnih kolača. Naravno, izbor neće biti potpun bez jedinstvene istočnjačke ponude. Kolač od ananasa naopako i ukusan kolač od kokosa, koji nisu potpuno indijski, ali orijentalni, sami po sebi su napravljeni od pravih komadića ananasa i kokosovog mesa.

Izbor grickalica još je jedan primamljiv izbor u indijskim receptima. Obično duboko pržene varijante, možete imati čitav izbor ukusnih i zadovoljavajućih nadjeva. Od peciva od punog zrna punjenih hrskavim prženim kolutićima luka do duboko prženog pire krumpira punjenog zelenim graškom, sigurno ćete pronaći nešto što će vam zagolicati nepce.

Indijske grickalice dolaze s umacima od čilija, izborom slatke mješavine čilija mnoštva zanimljivih biljaka i začina koji svakom daju svoj jedinstveni indijski okus. Okusi indijskih zalogaja postaju živi i raznoliki ovisno o vašem izboru i mješavini umaka i umaka. Grickalice su same po sebi izvrstan način za stjecanje ukusa za indijske recepte.

Postoji mnogo drugih indijskih recepata koje možete isprobati i eksperimentirati. Osobito ako želite probati više od osnovne kuhane ili pržene riže, indijska zbirka recepata za rižu može vam dati izvrsne ideje za kuhanje. Tu su i zbirke regionalnih recepata ili jela specifičnih za određeno mjesto. Kolekcija Punjabi Food, na primjer, bila bi zanimljiva mješavina za istraživanje.

Zavežite tu pregaču, stavite kapu i počnite se igrati indijskim receptima. Svestran je, zdrav, pikantan i zanimljiv. Sve što trebate učiniti je imati avanturistički duh i otvoreno nepce kako biste uživali u egzotičnim mirisima i okusima ove jedinstvene istočnjačke kuhinje.