Skip to content

Jedini recept koji nikada ne biste smjeli pripremati sa svojim KitchenAid mikserom

  • by

Prije nekoliko tjedana istraživao sam samostojeći mikser KitchenAid i naišao sam na post nekoga na blogu za koji sam mislio da nije najbolji savjet. Post na blogu bio je posvećen pravljenju palačinki vašim mikserom (ili bilo kojim samostojećim mikserom). Recept je vjerojatno bio prilično dobar, ali proces je ono što je po mom mišljenju bilo manjkavo.

Za mene su palačinke meke, lagane i pahuljaste. Ne smiju biti gusti, žvakaći ili gumeni na bilo koji način. Da sam to želio, mogao bih otići u jedan od onih cjelonoćnih zalogajnica za doručak i dobiti hrpu hokejaških pakova.

Ne, za mene je palačinkama potrebno rukovati pažljivo i pažljivo. Razlog je gluten. Sada malo znanosti o hrani. Gluten je protein, zapravo sastav 2 proteina koji se nazivaju glijadin i glutenin. Kada se pšeničnom brašnu doda voda i potom mehanički pomiješa, stvara se gluten. A upravo taj prekrasni gluten daje tijestu za kruh i tjesteninu karakteristike žvakanja i elastičnosti. No budući da se sadržaj glutena povećava mehaničkim miješanjem ili gnječenjem, to nije nešto što bismo ikada željeli učiniti ako želimo imati lagane i pahuljaste palačinke.

Dakle, sljedeći put kada poželite uživati ​​u dobroti prženoj u tavi za doručak, ostavite svoj mikser uredno pospremljen. Umjesto toga, slijedite ovaj osnovni postupak kuhanja.

Možete koristiti bilo koji osnovni recept za palačinke koji želite. Ključ izvrsnog rezultata je u miješanju. Ono što želite učiniti je prvo pomiješati sve suhe sastojke u zdjeli koja je dovoljno velika za vaše tijesto. Zatim pomiješajte sve mokre sastojke u posebnoj posudi.

Sada, prije nego što dodate mokro suhom, pripremite se. Električna rešetka je vjerojatno najbolji aparat za kuhanje palačinki kod kuće, ali ako morate koristiti tavu, to će također poslužiti. Postoje 2 razlike. Električni roštilj ima ugrađeni termostat što znači da će toplina ostati konstantnija nego kada je tava na štednjaku. Drugo, rešetka znači da možete kuhati mnogo više palačinki u isto vrijeme. I sama koristim tavu na štednjaku, ali nikad ne pečem više od jedne palačinke odjednom i držim ih na toplom u pećnici do posluživanja. Nije najbolji, ali nemam više mjesta za pohranjivanje roštilja pa sam odlučio ne kupiti ga. Koristeći svoj štednjak, zagrijavam tavu 2 minute na razini 5. Zatim smanjim vatru na 4 tijekom kuhanja. Ako primijetim da stvari predugo traju, pojačam vatru još otprilike jednu minutu, a zatim opet spustim na 4.

Sada kada ste pripremili vrući uređaj za kuhanje, vrijeme je za miješanje tijesta. Želite postići što brže miješanje bez aktiviranja previše glutena. Dakle, uzmite mokre sastojke i doslovno ih bacite u suhe. Zatim uzmite lopaticu i umiješajte mokre sastojke 10 do 15 sekundi. To je to. Dio suhog možda neće biti savršeno izmiješan, ali to je u redu. Nikada nisam jeo palačinku s grudama koristeći ovu metodu.

Zatim stavite malo tijesta na rešetku ili u tavu i pričekajte. Želite vidjeti kako se mjehurići stvaraju svuda izvana palačinke. To je znak flapjacka koji je spreman za bacanje. Ako je toplina dovoljno visoka, dno će biti lijepo smeđe. Ako je prenisko, bit će blijede boje i obrnuto, ako je prevruće, dno će biti vrlo tamno. Dakle, što je moguće nježnije okrenite pahuljicu i nastavite peći suprotnu stranu. Obično će se druga strana skuhati upola kraće od prve.

Prilikom posluživanja palačinke uvijek imajte pri ruci pravi javorov sirup. Može napraviti razliku na svijetu, a okus je kao nijedan drugi. Budući da ste uložili svu ovu brigu i pažnju u izradu najboljih palačinki koje možete, zaslužili ste da ih savršeno zasladite s malo javorovog sirupa.

Eto ga. Sljedeći put kad poželite palačinke, držite KitchenAid mikser pokriven i umjesto toga upotrijebite metodu izbaci i preklopi za najlakše i najpahuljastije palačinke koje možete napraviti kod kuće.