Skip to content

Jedite svoju omiljenu hranu, ali ne cijelu hrpu kalorija

  • by

Mnogi će mi reći kako ostaješ vitka, čini mi se da jedeš kao konj. Pa mogu reći da je moja tajna u tome što ne jedem sijeno kao konj, iako sam siguran da bi te ta dijeta održala izuzetno vitkim! Pravim svoja omiljena jela zdravijima i usput uštedim nekoliko kalorija. Usput sam oboružan i s nekoliko savjeta za želju za šećerom, a za mene to održava moju idealnu težinu.

Također pokušavam vježbati što je više moguće. Više nisam za teretane ili satove aerobika, bio sam tamo i radio to u svojim dvadesetima. Sada obično ulažem u spravu za vježbanje i ako imam dvadeset minuta slobodno, brzo vježbam. Ne mislim da je nerealno izdvojiti dvadesetak minuta tri do četiri puta tjedno. Ako vam se to još uvijek ne sviđa, umjesto da se vozite posvuda, ostavite automobil kod kuće i idite u žustru šetnju. Dokazano je da hodanje dugoročno gubi više masnoće nego trčanje.

Dakle, evo nekoliko ideja kako uštedjeti te kalorije:

Tjestenina u umaku od rajčice i čilija i kava = 1044 kalorije (približno)

protiv

Quorn prženje, povrće, smeđa riža i mala kava = 449 kalorija (približno)

nevjerojatnih 595 razlika u kalorijama.

Još jedan za vas, moj osobni favorit, kruh s češnjakom i sirom. Porciju kruha s češnjakom tražite

s otprilike 240 kalorija, možete smanjiti unos kalorija na 102 kalorije ako si napravite porciju brusketa s rajčicama i bosiljkom.

Normalna porcija kobasice i kaše obično bi imala oko 585 kalorija, ako koristite kobasice s malo masnoće i naravno, pazite da budu pečene na žaru. Kada miješate kašu, držite se obranog mlijeka ili čak zamijenite krumpir švedskom biljkom i pastrnjaka i tako možete uštedjeti oko 340 kalorija.

Juhe su omiljene za nas koji smo na dijeti, ali nemojte se zavarati da mislite da je konzerva juhe koja ima do 430 kalorija pravi izbor. Odvojite vrijeme za pripremu vlastite juhe od svježeg povrća. Porcija svježe juhe ima oko 100 kalorija. Moram reći da je i domaća juha boljeg okusa.

Naravno, kad god ste na dijeti ili se pokušavate zdravo hraniti, obično će se javiti želja za šećerom. Ovdje

nekoliko je savjeta koji vam mogu pomoći da ih se držite podalje:

1. Ako vam stvarno treba čokolada, uzmite komadić čokolade od 70%. Za neke ljude samo

jedan komad može riješiti žudnje. Bolje pojesti jedan komad nego cijelu pločicu.

2. Imajte pri ruci zdjelicu voća, na primjer malo grožđa. Puno bolje od kutije slavlja.

3. Ne dovodite se u iskušenje, izbacite čokolade i kekse iz svojih ormara. Ako nemate

tada je manja vjerojatnost da ćete popustiti.