Skip to content

Jednostavan recept za zdrav buritos za doručak

Ove jednostavne zdrave buritose za doručak pripremamo za doručak i večeru. Pune su proteina i izvrsnog su okusa u bilo koje doba dana. Ovaj recept je svestran, a možete dodati bilo koji sastojak koji vam se najviše sviđa. Čini izvrsne ostatke za ručak sljedeći dan, štedeći vam vrijeme i novac.

Osnovni recept za burito za doručak:

Kobasica za doručak od 2 lb, od svinja uzgojenih na pašnjaku
12 jaja, od pašnjačkih kokoši
1-2 šalice sirovog cheddar sira, nasjeckanog

Ovo je jednostavan osnovni recept, za kad ste u žurbi:

Izmrvite kobasicu u tavi i kuhajte dok ne bude gotova. Razbijte 12 jaja i umiješajte, neprestano miješajući da se umiješaju u kobasicu. Kad su jaja gotova, smanjite vatru i umiješajte cheddar sir. Kad se sir počne topiti, pokrijte ga poklopcem i ugasite vatru. To omogućuje da se sir nastavi topiti, a da sve ne zagori i ne zalijepi se za tavu. Poslužite u tortiljama prženim na maslacu i prelijte dolje navedenim nadjevima.

Tater Tot Burrito za doručak

Dok kuham osnovne sastojke, ponekad ubacim kolačiće u pećnicu na podmazani pleh da se peku oko 20 minuta. Kad su jaja i kobasice gotovi, stavim pola tater tots i pola sira u tavu i promiješam. Zatim dodam ostatak kolača i sira, promiješam i poklopim da se sir otopi.

Ostali dodatni sastojci:

Pečeni ili kuhani krumpir, na kocke
Crni grah
Preprženi grah
Puno paprike i luka
Chorizo, meksička kobasica

Dodaci:

Kiselo vrhnje
Guacamole
Avokado, narezan
Rajčice, narezane na kockice
Zeleni umak

Što više sastojaka stavite u burritos, to će biti raznovrsniji i veći će biti za ostatke. To vam daje niz hranjivih tvari i štedi vam novac rastezanjem obroka.

©2009 Shanna Ohmes