Skip to content

Juhe, vrste i stilovi

  • by

Znate li razliku između

  • Juha
  • Tepsija
  • Varivo
  • Topli napitak?

Juhu definiram kao tekuću hranu koja je pripremljena kuhanjem kombinacije povrća, mesa, ribe i začina

Juha se najčešće poslužuje kao predjelo kao prvi dio večere, no ovisno o vrsti juhe, može biti i središte večere, uz dodatak kruha ili tosta.

Juha se također koristi u medicinske svrhe, kao način da se dobije nutritivni obrok koji je lako probavljiv.

Vrste juha

BISTRE JUHE

Bistre juhe rade se od pažljivo pripremljenog temeljca, a za aromu se koristi ili meso ili povrće. Glavne varijante bistrih juha su bujon i konsome

GUSTE JUHE

Guste juhe rade se i od temeljca ali se zgušnjavaju dodatkom mlijeka ili vrhnja, povrća, jaja, riže ili žitarica. Guste juhe mogu biti vrlo slične varivima ili složencima i mogu biti temelj obroka.

ČORBE

Čorba se radi od temeljca od bistrog temeljca. Čorba može biti rijetka juha, ali češće se radi kao gusta juha od povrća, riže ili ječma i poslužuje se kao glavni dio obroka.

KREM JUHE

Krem juhe poput recepta za kremastu krumpirovu juhu su glatke, ukusne i vrlo hranjive. Općenito, za pripremu krem ​​juhe sastojci se pomiješaju nakon kuhanja i u juhu se umiješa mali dio (šalica ili tako nešto) vrhnja ili mlijeka. Uvijek pazim kad podgrijavam krem ​​juhu da juha ne prokuha.

BISKVI

Biskviti su općenito bogati i gusti, a rade se od divljači ili školjaka (jastoga, kozica ili rakova).

JUHA

Plodovi mora često čine osnovu juha, a dopunjeni su povrćem i krekerima ili krutonima.

PURE

Pirei su glatki proizvodi, napravljeni miješanjem sastojaka nakon završetka procesa kuhanja. Pire nije tako gust kao krem ​​juha

Juha je doista svestran oblik prehrane i definitivno zaslužuje više pohvala nego što se obično daje!