Skip to content

Kad se kuha svinjska pečenica, ona je uvijek suha, žilava i žilava – pomoć?

  • by

Kad god moja žena kuha svinjski file, uvijek znam da će biti teško. Bit će suha i također žilava. Što je s tim? I kako to mogu zaustaviti?

Kao prvo, svinjski file je najmasniji komad mesa koji možemo jesti; neki ljudi to zovu pileća prsa bez kostiju i kože….ali drugi bijelo meso. znaš što mislim.

Kad odete u trgovinu, obično su pakirane po dvije u pakiranju. Sada je to dobra stvar jer ako ste samo vi i vaša žena, uvijek možete zamotati jedan i zamrznuti ga još jedan dan. Ali ako imate djecu ili društvo, vjerojatno ćete morati popraviti oboje.

Možete poboljšati okus kada kuhate svinjski file tako da ga marinirate preko noći u hladnjaku. Čak će i samo nekoliko sati pomoći ako je to sve vrijeme koje imate.

Samo da budemo kratki i da ne ulazimo u marinade koje možete napraviti sami, isprobajte dobar talijanski preljev i u njemu marinirajte svoj svinjski file preko noći. Kada ga sljedeći dan izvadite, obrišite ga dolje. Dodajte mu malo soli i papra. Sada ste spremni za polazak. Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva F.

Izvadite tavu za palačinke, tavu, bilo što u što će svinjetina lijepo stati. Pojačajte toplinu visoko, visoko.

Ne, to nije bila tiskarska pogreška. Želite da je toplina prilično jaka jer ćete zapeći sve strane svinjskog fileta na vrhu štednjaka.

U redu, dakle pržite i okrećete i pržite sve strane svinjske pečenice. Upamtite, samo prženje, nećete ovo dijete ispeći do kraja na vrhu štednjaka.

Kada porumeni sa svih strana, stavite u pleh i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu oko 18-25 min. Ovo će za vas završiti svinjski file u pećnici.

Ono što tražite kada kuhate svinjski file je oko 157 stupnjeva F. a zatim ga možete izvaditi iz pećnice. Ako volite samo malo srednje pečeno, onda izvucite na 150. Labavo pokrijte aluminijskom folijom oko 15 min. a onda ćete nakon toga biti spremni za jelo.

Evo nekih razno. činjenice i savjeti o kuhanju svinjskog fileta itd.

Postoji pet glavnih komada svinjskog mesa:

* But (šunka, kotleti, pečenje bez kosti)

* Prilog (rebarca, slanina)

* Lungić (pečena rebarca, pečenka od lungića, odrezak od rebara, odrezak od slabina, rebarca na seoski način, pečenica i slanina na kanadski način)

* Zadak od plećke (pečena oštrica, mljevena svinjetina, kobasica)

* Piknik plećka (dimljeni skočni zglob, piknik pečenje)

Evo nekoliko savjeta za korištenje svinjetine:

* temeljito operite ruke nakon što ste oljuštili sirovu svinjetinu. To će spriječiti kontaminaciju.

* svinjetina je kao piletina; treba biti potpuno kuhan prije posluživanja.

Samo ako ga jednostavno ne prekuhate, ostat će sočan i punog okusa, pogotovo ako ste ga marinirali preko noći.