Skip to content

Konzumiranje više salata ukusno je za nepce i valjan je izvor vitamina i vlakana

Salate su odličan način za početak bilo kojeg obroka za ručak ili večeru. Smatram da me zbog sezone prehlada i alergija manje privlači hladna hrana, a više utješna hrana. PA, što da radim? Zabavljam različite načine pravljenja salata kao ugodne hrane kako bih zadovoljio okus mene i moje obitelji koji je još uvijek kreativan, ugodan i zdrav! Također pronalazim načine dodavanja voća u svoju salatu, kad god je to moguće, kako bih povećao svoj dnevni unos voća, žitarica i vlakana.

Pozdrav ljudi, da, znam, hrana za kuniće, salate nisu vaš prvi izbor. ALI, OH, kad bi vaša salata imala glas, govorila bi vam o svim zdravim vlaknima, vitaminima i gruboj hrani koja je odlična za vašu probavu. Dnevne potrebe za povrćem, voćem i žitaricama u kombinaciji na mnogo načina čine hranu više vitaminski i mineralno cjelovitom i ugodnom za nepce – u najboljem slučaju! Odaberite salatu koja je i slatka i slana za nepce – ZASITITE ŽELJE VAŠEG OKUSA. Salate su slatki način jedenja više voća i žitarica, ili zamjenski i improvizirani, ili uključeni kao potpuna opcija obroka! *** Nabrojao sam nekoliko salata koje nude neuobičajene nijanse za stvaranje ili uživanje u više salata. Postoje različiti načini za unos više vlakana, žitarica ili ukusnih dodataka u vaša jela salate koji imaju veliki utjecaj na dnevne prehrambene potrebe. Dodajte neke od mojih favorita ili istražite i dodajte neke svoje dodatke za optimalnu ravnotežu vitamina i minerala.

* Salata od kupusa, mrkve i ananasa – sve sirovo, i kada se pomiješa s octom i maslinovim uljem, ukusno je i lako se slaže s piletinom ili čak s rebarcima s roštilja.

* Hladna krumpir salata – Kuhani krumpir sa crnim maslinama, kimom, maslinovim uljem i octom – ide kao prilog uz ukusno meso ili nešto drugo.

*Salata jabuka-celer-brusnica-imam super recept i dodajem i orahe. Stvarno je dobro! Na vrh stavim komadić zelene salate i kuglicu moje salate i ukrasim malom kuglicom suhog kokosa.. Poslužiti uz meso ili piletinu

*Hladna grah salata – Hladan grah po izboru sa začinima i uljima i ohlađen je izvrstan prilog. Poslužite uz meso ili piletinu

*Hladna salata od cikle- Dodajte balzamični ocat ili što god želite, nasjeckano bilje i začine i poslužite uz porciju zelenila za dodatnu apsorpciju vitamina. Poslužite uz meso ili piletinu

*Hladna salata od mrkve-struga – Narezana mrkva s dodatkom kurenta, brusnice te sol i papar za začin. Poslužite uz meso ili piletinu

*Hladna salata od leće- Skuhajte leću, začinite kao i obično, ostavite da se ohladi i poslužite kao salatu prelivenu nasjeckanom rajčicom i svježim peršinom. Poslužite uz meso, piletinu ili ribu.

*Hladna kus-kus salata- Kuhani i ohlađeni kus-kus sa začinima, nasjeckanim povrćem, začinskim biljem i začinima. Poslužite uz meso ili ribu.

Salata prije, tijekom ili poslije večere, kako to preferiraju neke kulture, mudar je način dodavanja dodatnog voća, povrća ili više vlakana u vaše obroke. Možda ćete smatrati da je to slaniji način poboljšanja okusa, ali može biti i suptilan način da povećate unos vlakana. Pronađite načine za dodavanje chia sjemenki u jela od svježeg voća ili salate. Dodajte bademe, morske alge, klice graha, masline ili bilo koji drugi svježi dodatak za još bolji okus i korist obroka.

*** Nadam se da vam se sviđaju i da ćete iskoristiti moje prijedloge za salate. Imam puno recepata i načina prehrane i kombiniranja voća i povrća za ukusne, zdrave ili hrskave i slatke salate. Mnoge moje salate jednako su slane koliko i zdrave! Pišite mi sa svojim prijedlozima i receptima za salate ili mi postavljajte pitanja i lako ću napraviti izvrsne kombinacije salata!

*Uživam učiti od vas i od drugih koji mi neprestano nude znanje!~