Skip to content

Može li vam konzumacija žitarica za doručak i zobene kaše pomoći da začnete dječaka ili djevojčicu?

Jučer sam primila e-poruku od nekoga tko mi je rekao da je čula da jedenje zobenih pahuljica i drugih žitarica može utjecati na to hoće li imati dječaka ili djevojčicu, ali nije znala kojem spolu to ide u prilog. Mnogo je faktora koji utiču na odabir spola. Hrana je samo jedna od njih. Ali, sama po sebi, varijabla jedenja mnogih namirnica za doručak poput žitarica i zobene kaše malo bi pogodovala dječacima. Međutim, budući da je ovo samo jedna mala varijabla kada ih više može doći u obzir, malo je vjerojatno da će konzumacija jedne namirnice biti odlučujući čimbenik spola vaše bebe. O tome ću više raspravljati u sljedećem članku.

Zašto se kaže da hrana za doručak i alkalna hrana (poput zobene kaše) pogoduju dječacima: Zapravo postoji engleska studija koja je pokazala da su žene koje su jele više kalorija i više hrane za doručak (osobito žitarica) imale nešto veću vjerojatnost začeća dječaka. Riječ “pomalo” u posljednjoj rečenici vrlo je važna. Točnije, žene u studiji koje su jele više kalorija imale su 56% veću vjerojatnost da će dobiti dječaka, u usporedbi s 45% koje su imale djevojčice. I, žene koje su jele više od dvije zdjelice žitarica za doručak dnevno, imale su veću vjerojatnost da će roditi dječake (59%). Dakle, ove stvari vam daju malu prednost, ali statistika ovdje nije porazna.

Drugi kriterij koji smatram da moram spomenuti jest da su zobene pahuljice alkalna hrana. Većina žitarica (poput zobi, riže, kvinoje itd.) pomoći će vašem tijelu da postane više alkalno i manje kiselo. A alkalno tijelo i reproduktivni trakt još su jedna stvar koja ide u prilog dječacima. To je zato što Y sperma koja proizvodi dječake ne funkcionira previše dobro ili ne preživljava predugo u kiseloj sredini. Uz to rečeno, zobena kaša je samo jedna kisela hrana i budući da biste trebali imati raznoliku i cjelovitu prehranu kada pokušavate zatrudnjeti, trebali biste uključiti širok izbor alkalne hrane ako vam je dječak cilj.

Ostale stvari koje mogu utjecati na to hoćete li imati dječaka i djevojčicu: Hrana i vaša prehrana jedna su varijabla koju možete kontrolirati, ali to nije jedina stvar na koju možete gledati. Nemojte me krivo shvatiti. Dijeta i prehrana su važni, ali ako je to jedina stvar kojoj se bavite, potencijalno ne uspijevate.

Također se možete i trebate pozabaviti timingom koji koristite. Pod ovim mislim da je jednako važno kada zatrudnite u odnosu na vrijeme ovulacije. Sjećate li se onih dječaka koji su proizvodili Y i koji su imali poteškoća s kiselinom? Također imaju poteškoća s dugovječnošću, što znači da ne žive tako dugo. Dakle, ako želite djevojčicu, to možete iskoristiti začećem prije ovulacije. Ako želiš dječaka, morat ćeš pričekati dok ovaj dan ne prođe.

Posljednji kriterij koji možete kontrolirati u svoju korist su položaji u snošaju koje koristite. Upamtite da ih želite koristiti samo na dan(ove) kada su vaš PH i vrijeme točni. Ali, u pravim danima, ako koristite plitku penetraciju, učinit ćete stvari povoljnijima za spermu koja proizvodi žensku djecu. A ako koristite dublju penetraciju, dječaku koji proizvodi spermu dat ćete mali dodatni poticaj koji im je često potreban da prevladaju svoju ranjivost na vrijeme i kiselinu.