Skip to content

Nutritivne vrijednosti brze hrane – izbor zdrave brze hrane

Budući da shvaćam da nije svima lako pripremati obroke ili jesti u određeno doba dana zbog rasporeda, to ne znači da vam je brza hrana neprijatelj. Zapravo, ako možete napraviti pravi izbor makronutrijenata kada jedete na mjestima brze hrane, bit ćete sasvim u redu i zapravo nećete imati problema s postizanjem svojih ciljeva gubitka masnoće!

Prije nego što vam otkrijem neke dobre opcije kada jedete na mjestima ili u restoranima brze hrane, uvijek se pokušajte pridržavati ovih osnovnih načela:

o Pijte najmanje 12-16 unci vode. To će vas spriječiti da se prejedate jer voda daje osjećaj sitosti i eliminira svaki osjećaj gladi koji bi mogao biti posljedica dehidracije.

o Pobrinite se da dobijete pravu količinu makronutrijenata i najbolji mogući odabir jer je to ključ za postizanje vaših ciljeva gubitka masnoće. Tako, na primjer, u mjestu kao što je McDonalds, pokušajte pojesti sendvič s piletinom bez majoneza i malo zelene salate i rajčice.

o Držite se podalje od bilo kakve pržene hrane jer ima mnogo loših masnoća u sebi.

Sada kada ste razumjeli ove važne principe, dat ću vam nekoliko opcija koje možete izabrati sljedeći put kada odete u restoran brze hrane!

7 sjajnih obroka brze hrane

McDonalds: McChicken, Premium klasični sendvič sa žara i zalogaj s medom i senfom izvrstan su izbor. Uz ta jela pokušajte naručiti prilog salate kao što je Premium Caesar salata (bez piletine) jer će vlaknasti ugljikohidrati pomoći u ravnoteži vašeg obroka. Također možete naručiti obroke kao što je Premium Southwest Chicken Salad koji dolazi s piletinom. Na ovaj način unosite proteine ​​s piletinom, a ugljikohidrate sa salatom.

Kralj burgera: RTU salata od brusnica i oraha s mekom grill piletinom odličan je izbor.

Wendy’s: Vrhunska salata s piletinom na žaru izvrstan je i ukusan izbor. Pileća salata s mandarinom ili Cezar salata s piletinom nude bogat izvor proteina s vlaknastim ugljikohidratima. Pobrinite se da vaš preljev za salatu bude lagan ili da sadrži malo masnoće jer oni brzo dobivaju kalorije i pogrešan omjer makronutrijenata. Druga opcija je Grilled Chicken Go Wrap koja je odlična ako ste u žurbi.

Podzemna željeznica: Gotovo svaki sendvič s menija od 6 grama masnoće ili manje izvrstan je jer nudi izvrsnu kombinaciju pravih makronutrijenata potrebnih za postizanje vaših ciljeva gubitka masnoće. Napomena: nemojte naručivati ​​sabvufere veće od 6 inča.

KFC: Pileća prsa na žaru (bez kožice ili pohanja) s dodatkom začinjene riže i zelenih mahuna izvrsna su kombinacija pravih makronutrijenata. BLT salata od pečene piletine ili BLT salata od piletine izvrsne su mogućnosti za odabir.

Taco Bell: Piletina ili odrezak Burrito Supreme (ne više od dva) ili Fresco odrezak na žaru ili pileći meki taco (ne više od 3). Ovisno o vašem rasporedu odredit će se broj obroka jer samo vi možete odlučiti kada ćete ponovno imati priliku jesti.

Bostonska tržnica: Odličan izvor proteina su pureća ili pileća prsa. Piletina na 1/4 bijeli rotisserie jedan je od mojih osobnih favorita. Dobar izbor za prilog su krumpiri s češnjakom i koprom sa svježim povrćem kuhanim na pari ili zelenim grahom.