Skip to content

Objedovanje vani s poremećajem TMJ

Jesti vani možda je jedna od težih situacija s kojima se morate boriti ako imate teški slučaj TMZ-a. To može biti vraški depresivno, jer se čini da se većina restorana ne bavi upravo ovom bolešću. Nekoliko restorana nudi mnogo namirnica koje se mogu lako žvakati.

Zaboravite ova mjesta

Zaboravite na mesne restorane. Zaboravite na pizzu. Takve vrste restorana vjerojatno neće funkcionirati i samo će vas učiniti depresivnima zbog vašeg stanja. Međutim, to ne znači da ne možete jesti vani. Samo ćete morati upotrijebiti malo kreativnosti i pažljivo odabrati svoje restorane. To može biti teško ako izlazite, ako ste dio grupe ili ako sudjelujete u grupnom okupljanju gdje drugi odlučuju gdje ćete jesti.

Zapamtite što možete jesti

Zapamtite stvari koje MOŽETE jesti: tjesteninu, juhe, ribu (ne prženu) rižu, sir i većinu mljevenog mesa (ovisno o vašem stanju TMJ). Očito, talijanski restorani dobro će vam odgovarati, a iznenađujuće, mnoga meksička jela će vam odgovarati, posebice enchilada sa sirom ili mljevenom govedinom, iako neki ovo možda ne smatraju posebno zdravim jelom. Ali nije da ovo jedete svaki dan! Buritosi se mogu napraviti ako nisu suhi. Izbjegavajte čips i salsu.

Riba je siguran izbor, ali samo ako je pečena na žaru, pečena ili poširana, i nemojte jesti uzgojenog lososa jer je dobio mnogo loših komentara, potencijalno je pun dioksina i PCB-a i nije ni približno pun Omega 3 masnih kiselina kao divlji losos. Općenito, budite oprezni s konzumiranjem ribe iz uzgoja. Također, riba vam može biti previše žvakaća ako nije pravilno kuhana ili ako je bila smrznuta.

Restorani za doručak su laki zalogaj s višestrukom ponudom jaja i palačinki.

Juhe u mnogim restoranima su bogate masnoćom i soli, ali su ukusne, a do vraga, barem ne jedete meso koje sadrži hormone i antibiotike, i ne jedete kruh namazan maslacem ili predjela koji su prženi u dubokoj masnoći. Razmetanje.

Ponekad bifei nude jestivi izbor, a zapamtite da uvijek postoje prilozi. Jednom sam za večeru jeo maleni soufflé od špinata i pečeni slatki krumpir, a oboje je bilo ponuđeno kao prilog. Moj obrok je bio nevjerojatno zasitan i ukusan.

Kinesku hranu nije osobito lako jesti. Pronaći jestivu hranu u Grills and Sports Barovima također je gotovo nemoguće.

Pokušajte misliti na sav novac koji ćete uštedjeti ako ne jedete toliko vani. I zapamtite, većina onih koji pate od TMZ-a se poboljša.