Skip to content

Ozdravite svoje dijete: 5 najboljih zdravstvenih aplikacija za djecu

Usađivanje zdravog načina razmišljanja vašoj djeci od samog početka je nevjerojatno važno; može ih pripremiti za cijeli život zdravih izbora. Vaša bi djeca mogla razviti zdrav način razmišljanja ranije nego što smo mislili! Nedavno istraživanje u New England Journal of Medicine pokazalo je da je djetetova “sudbina težine” određena dobi od 5 godina. Polovica djece u studiji koja je započela bila je pretila kad su krenula u vrtić i dalje je bila pretila do 8. razreda!

Većina roditelja shvaća da je važno odgojiti zdravo dijete, ali teško ih je naučiti (ili natjerati da se igraju vani što se toga tiče) kada se uvijek igraju na svojim telefonima ili igraćim sustavima (više je nego vjerojatno da se to odnosi na mlade tinejdžere ). Jedan od načina za implementaciju zdravog načina razmišljanja je korištenje te tehnologije u svoju korist! Pogledajte naš popis od 5 najboljih besplatnih aplikacija za zdravlje/tjelesnu tjelesnost za djecu; sve dostupno za iOS!

1. Maxov tanjur – Ova aplikacija pomaže djeci da nauče svoje osnovne grupe namirnica. U igri s mjerenjem vremena djeca stavljaju određenu hranu u jednu od pet skupina namirnica kako bi osvojila najviše bodova i tako im pomogla da shvate što je dobro izbalansiran obrok! Ova je aplikacija za mlađu djecu i izvrstan je način podučavanja prehrane na zabavan način!

2. Eat-And-Move-O-Matic – Ova aplikacija je izvrsna za sve (ne samo za djecu). Pokazuje vam količinu kalorija u hrani koju jedete i odgovarajuću duljinu određenih vježbi koje biste morali izvoditi da biste potrošili te kalorije! Na primjer, ako pojedete srednje krumpiriće (4 oz, 370 kalorija), trebat će vam gotovo 2 sata skakanja na trampolinu da to postignete. To je način da shvatite da su zdrave navike u ishrani povezane s manje rada potrebnog za smanjenje tih kalorija!

3. Awesome Eats – Awesome Eats je zabavna, privlačna igra u kojoj sortirate zdravu hranu kako biste osvojili bodove (preko 60 razina)! Može pomoći u usađivanju zdravog načina razmišljanja kod djece jer također prikazuje gomilu zdravih i zanimljivih savjeta o prehrani! Ova je aplikacija izvrsna jer djecu upoznaje s novom hranom, potičući ih da probaju nove stvari!

4. NFL Play 60 – Razgovarajte o tome da zapravo podignete svoje dijete s kauča; zapravo morate trčati, skakati i brzo se okretati da biste igrali ovu igru! Ova beskrajna trkačka aplikacija omogućuje vam da tijekom igre skupljate novčiće koji će vam pomoći da otključate nove likove i opremu NFL momčadi! Dostupan je samo na iPhone 4S, iPod 5, iPad 2 i svim novijim modelima.

5. MotionMaze – Kao i aplikacija NFL Play 60, ova će aplikacija također podići vaše dijete s kauča! To je puzzle igra u kojoj trebate pomoći kapetanu pronaći skriveno blago! Fizički morate hodati/trčati na mjestu da biste se kretali labirintom! Doslovno vas tjera da ustanete s kauča!

Sve ove aplikacije su sjajne jer ili podučavaju vaše dijete o prehrani ili ga zapravo pokreću; u svakom slučaju to je dobitna situacija! Sljedeći put kada budete imali problema s učenjem djeteta pravilnoj prehrani ili pokušajem da ga izvedete vani, isprobajte ove aplikacije da ih motivirate; ili uvijek možete samo uzeti njihov telefon!