Skip to content

Promicanje zdravih prehrambenih navika kod djece

Zdrava hrana može pomoći vašem djetetu da raste. Prava vrsta hrane može pomoći vašoj djeci u razvoju dobrog tijela, učiniti njihov um budnim i pomoći im da poboljšaju svoje učenje. Čest čimbenik koji djecu i odrasle često potiče na kupnju nezdrave hrane su reklame i TV reklame koje tvrde da prodaju ukusne i ukusne grickalice koje su dobre za zdravlje. U stvarnosti to nije točno i vrlo je teško pronaći zamjenu za hranjivu hranu. Roditelji bi trebali poticati svoju djecu da jedu zdravu hranu. Nekoliko prijedloga može vam pomoći u poticanju dobrih prehrambenih navika kod vaše djece.

Savjeti za promicanje zdrave prehrane kod djece

• Uzmite redovite obiteljske obroke, nemojte ih preskakati. Ako je moguće, pokušajte jesti zajedno, u određeno vrijeme. Znanje da će večera biti poslužena u određeno vrijeme i da će svi čekati da im se pridružite ne samo da može stvoriti snažne obiteljske veze, već i potaknuti mlade da pojedu puni obrok. Također, pobrinite se da doručkujete. Medicinski je utvrđeno da je doručak dobar za zdravlje. Djeca koja doručkuju imaju tendenciju da budu bolja u školi.

• Neka vam postane praksa kuhanje obroka kod kuće. Kuhanje domaće hrane puno je bolje za zdravlje. Skloni ste ograničiti upotrebu maslaca, masti i ulja za kuhanje, što je dobro za zdrav život. Zaustavljate nakupljanje masnog tkiva i održavate svoju tjelesnu formu u dobroj formi. Možete večerati vani u posebnim prilikama.

• Uključite djecu u kućanske poslove i kupovinu dok kupuju namirnice. Djeca vole pomagati roditeljima u nošenju stvari od supermarketa do parkirališta. Također, pitajte ih kakvu hranu bi radije imali u kutiji za ručak. Pitajući ih možete zainteresirati svoju djecu za ono što jedu. Osim toga, možete ih educirati o prehrambenim navikama i nutritivnoj vrijednosti namirnica. To je sjajan način da ih naučite dobrim prehrambenim navikama.

• Bavite se raznolikošću pri pripremanju međuobroka i večere. Djeci je obično dosadno jesti istu vrstu hrane svaki dan. Neka hrana bude zanimljiva i drugačija kako biste bili sigurni da je uvijek traže, umjesto da ih morate prisiljavati da jedu.

• Pokušajte uključiti niskokaloričnu hranu u svoju svakodnevnu prehranu. Pobrinite se da u svojoj kuhinji imate puno voća, osim pripravaka od cjelovitih žitarica, povrća i pića kao što su mlijeko, voćni sokovi, voda itd.

• Ne tjerajte svoju djecu da jedu hranu. Što ih više tjerate, to će vjerojatno postati otporniji dok jedu. Radije ih potaknite na ispravan način, a ako se i dalje ne slažu – jednostavno ostavite to.