Skip to content

Psić pomagač u hamburgerima

Ovaj recept za prirodnu hranu za pse Doggy Hamburger Helper dobro je zaokružen obrok koji je veterinar odobrio za vašeg psa. Htjet ćete iskoristiti ovaj recept tako da ga povećate ili smanjite ovisno o potrebama i veličini vašeg psa. Veći pas će pojesti više od manjeg psa. Također, psi koji imaju više vježbe od ostalih također će trebati više.

Ako niste sigurni koja je veličina porcije za vašeg psa, pitajte svog veterinara. Oni vam mogu reći koliko trebate dati po obroku. Ne zaboravite reći svom veterinaru planirate li je poslužiti uz komercijalnu suhu hranu ili samu kako biste dobili odgovarajuću veličinu porcije. Za izradu pomoćnika trebat će vam sljedeći sastojci:

o 2 šalice mljevene govedine

o 4 tvrdo kuhana jaja

o 1 šalica kuhane obične zobene kaše

o 2 staklenke mrkve za dječju hranu

o 2 staklenke dječje hrane mahune ili grašak

o ¼ šalice svježeg sira

Postoje 2 načina pripreme ovog jela, kuhano ili sirovo. Ako namjeravate kuhati hranu za svoje pse, prvo ćete htjeti započeti s izradom svog Doggy Hamburger Helpera prženjem mesa u tavi na žlici kanolinog ulja. To će mu dati količinu dobrih masti koju mora imati u svojoj prehrani svaki dan. Skuhajte zobene pahuljice prema uputama na pakiranju. Kuhana jaja nasjeckajte i dodajte u veliku zdjelu za miješanje.

Ulijte u staklenke dječje hrane, dodajte kuhanu mljevenu junetinu i zobene pahuljice, svježi sir i dobro promiješajte. Zobene pahuljice možete zamijeniti nekom vrstom tjestenine po vašem izboru. Ohladite i poslužite na sobnoj temperaturi. Kada odlučite poslužiti svoj Doggy Hamburger Helper sirov, jednostavno nećete kuhati meso. Sve ostalo će biti pripremljeno na isti način.

Pohranjivanje

Spremanje Doggy Hamburger Helper vrlo je jednostavno. Ako ste pripremili hranu za tjedan dana, morat ćete zamrznuti nekoliko porcija kao i ohladiti. Psećeg pomagača možete sigurno čuvati u hladnjaku samo do tri dana. Nakon toga, kao i vlastitu hranu, mora se baciti. Ostatak može biti lako u zamrzivaču. Dodajte odgovarajuću porciju obroka u vrećicu ili spremnik za zamrzavanje i zatvorite.

Ako koristite vrećice, možete ih izravnati kako biste uštedjeli prostor. Svaki dan izvadite jednu vrećicu ili posudu i odmrznite u hladnjaku. Ako svog psa hranite rano tijekom dana, možda biste trebali iznijeti obrok dan prije ili barem večer prije. Nemojte odmrzavati na pultu jer riskirate unošenje bakterija u hranu vašeg psa. To je osobito istinito ako hranite sirovu verziju ovog obroka. Nakon što se pomoćnik otopi, možete ga ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi ili u mikrovalnoj pećnici dok se ne zagrije prije posluživanja. U svakom slučaju vaš će pas biti vrlo sretan ovom hranjivom obroku.