Skip to content

Recept za konvekcijsku pećnicu – punjeni zarolani odrezak

  • by

Odličan prilog uz punjene rolane bifteke bila bi penne tjestenina s marinara umakom.

Ovaj recept služi za 5-6

Sastojci za punjeni rolani šniclu su:

2 žličice ružičastog, zelenog ili crnog papra (ili kombinacije)

Pola šalice naribanog parmezana

1/4 šalice u ulju sušene rajčice, ocijeđene i sitno nasjeckane

goveđi odrezak (oko 1 3/4 lb.)

Priprema odreska:

1. Zdrobite zrna papra pomoću mužara i tučka. Ako nemate mužar i tučak, možete koristiti dno čaše. Za odrezak su potrebna krupno mljevena zrna papra, stoga nemojte pretjerivati. Stavite mljevena zrna papra u manju zdjelu i pomiješajte ih sa sirom i rajčicama.

2. Isperite i zatim osušite bočni odrezak. Nakon toga biste trebali odstraniti masnoću – to ne samo da čini odrezak zdravijim, nego zapravo pomaže da meso ostane čvrsto, pomažući mu da zadrži svoj oblik nakon punjenja. Stavite odrezak ravno na dasku i počnite premazivati ​​smjesu papra u zrnu, sira i rajčice po vrhu mesa. Pazite da ovo radite ravnomjerno. Počnite smotati odrezak u čvrstu cjepanicu, s nadjevom u sredini. Upotrijebite pamučnu uzicu da povežete trupac zajedno u razmacima od dva inča. Zamotajte sve u plastiku i zatim stavite u hladnjak na jedan dan da se stegne.

3. Sljedeći korak u pripremi nadjevenog rolanog odreska je prženje odreska. Da biste to učinili, trebate zagrijati tavu od 10 do 12 inča. Obavezno nabavite onaj s drškom otpornom na pećnicu. Kad je tava vruća, odmotajte biftek i stavite ga u tavu, ravnomjerno zapecite sa svih strana. To će trajati otprilike 3 do 4 minute.

4. Nakon što meso popržite, stavite tavu s odreskom u konvektomatsku pećnicu na 400 stupnjeva. Pecite odrezak dok sredina mesa ne bude na 135 stupnjeva (srednje pečeno). To će trajati oko 45 do 50 minuta. Vrijeme pečenja nadjevenog rolanog odreska možete promijeniti ovisno o tome kako želite.

5. Ostavite biftek da odstoji oko 5 minuta na dasci za rezanje. Uklonite konce i bacite ih. Punjeni zarolani odrezak poslužite tako da cjepanicu poprečno zarežete na ploške debljine pola centimetra.