Skip to content

Sagada Turističke atrakcije

Oni koji posjećuju Sagadu na Filipinima često opisuju kao “Shangri-la”. Opis nije slučajan – doista, samo unutar granica jednog od najmanjih gradova u planinskoj pokrajini nalazi se nekoliko prirodnih i umjetnih atrakcija koje su praznik za oči, srca i duše kako stanovnika tako i posjetitelja.

Sljedeće se također može koristiti kao kontrolni popis stvari koje treba vidjeti za one koji posjećuju to mjesto:

1. Špilja Sumaging – ova gigantska vapnenačka špilja je ogromna i može potrajati više od pola dana da se u potpunosti istraži mjesto. Obavezno ponesite malu užinu i suhu odjeću koju ćete nositi.

2. Slapovi Bomod-ok – ovi ogromni slapovi udaljeni su oko 2 sata hoda od centra grada. Uživajte u hladnim vodama u podnožju vodopada. Jednom prilikom snimljenom na nacionalnoj televiziji, muškarac je zaprosio svoju djevojku na vodopadima.

3. Mission Compound – uživajte u šetnici obrasloj borovima od St. Mary’s School do St. Mary’s Church – Sagadine anglikanske crkve koju su sagradili Japanci nakon Drugog svjetskog rata.

4. Jezero Danum – idite u berbu bobica i uživajte u blagom povjetarcu i svježem zraku na jezeru Danum. Ovo je mjesto korišteno za snimanje filipinskog ljubavnog filma.

5. Planina Ampacao – započnite jutro planinarenjem do najvišeg vrha Sagade. Ponesite lunch paket za uživanje na vrhu planine.

6. Rižine terase Kiltepan – rižine terase na granici 3 Sagadina barangaja predmet su prekrasnih razglednica zbog ekspanzivnog i kreativnog inženjeringa.

7. Slapovi Bokong – iako manji od onog u Bomod-oku, ovi slapovi su bliži centru grada i stoga ih je lakše posjetiti. Pokušajte skočiti iz zaleta s planine u hladnu vodu bazena od 20 stopa.

8. Podzemna rijeka – slijedite podzemnu rijeku dok se vijuga u špilju i opet izlazi van.

9. Restorani Sagada – grad se polako smatra destinacijom za ljubitelje hrane. Vikend švedski stol francuskog kuhara nezaobilazno je iskustvo. Restoran Yoghurt House posjetio je filipinski predsjednik.

10. Sagada Weaving – ponesite dio Sagade sa sobom kući tako da navratite u trgovinu Sagada Weaving.

11. Viseći lijesovi – ova posljednja počivališta nisu nešto za one koji se boje visine. Sagada je možda jedini grad na čitavim Filipinima koji ima groblje na vapnenačkim liticama.