Skip to content

Savjeti za kuhanje s vatrom

  • by

Svi vole poseban okus koji vatra daje hrani. To je onaj pougljeni okus koji budi naš iskonski duh. Kuhanje na otvorenom uz vatru odličan je način da provedete večer. To je također dobar način da poslužite mnogo ljudi odjednom, budući da su jame za vatru obično šireg opsega i mogu primiti više hrane odjednom od većine roštilja koje možete kupiti. Dakle, koji je najbolji način za kuhanje hrane na vatri? Evo nekoliko savjeta i savjeta.

Morat ćete odlučiti želite li za kuhanje koristiti drvo ili ugljen. Ako se možete dočepati određene vrste drva, poput hikorije, svojoj hrani možete dati poseban okus.

Pokušajte se dočepati metalnih ražnjića. Ražnjići olakšavaju kuhanje na vatri. Pokušajte osigurati da su dovoljno dugi za jednostavnu upotrebu. Jednostavno morate zapaliti medij za kuhanje, bilo drvo ili ugljen, i promatrati hranu dok se kuha kako biste bili sigurni da će na njoj ostati oni lijepi tragovi ugljena. Nećete vjerovati kakvog su divnog i sočnog okusa meso, riba, plodovi mora i povrće kada su ovako kuhani. Kuhanje ove hrane kod kuće u vlastitom dvorištu čini je samo malo boljom.

Ako kuhate na vatri, morate probati ispeći kukuruz. Zagrijte malo ugljena i stavite kukuruz u jamu još u ljusci, okrećući ih često. Kad ljuske počnu crniti, možete ih maknuti s izvora topline. Ostavite klipove kukuruza da se malo ohlade pa skinite ljuske. Kukuruz ispod treba također malo pocrnjeti. Poslužite sa soli, paprom i maslacem.

Sada kada imate svoj slatki obrok s mesom i povrćem kuhanim na vatri, i pićem po izboru, što kažete na desert? Jamice za vatru mogu biti izvrsne za pečenje marshmallowa i izradu s’moresa. Možete upotrijebiti iste ražnjiće za kuhanje kao i prije ili sljez nanizati na grančice i peći ih na vatri baš kao da ste na kampiranju.

Kad kuhate na vatri, to je kao da idete na odmor u svoje dvorište. Kad dođe ljeto, ono postaje nevjerojatno zabavna kućna aktivnost za obitelj i prijatelje. Dakle, ako ste za nešto ukusno i drugačije, kuhanje na vatri bi moglo biti za vas.