Skip to content

Što znači kuhati uz budžet?

Dakle, što znači kuhanje s ograničenim proračunom? Znači li to da ću možda morati ugroziti svoje zdravlje konzumiranjem jeftinije hrane? Postoji li način da se zdravo hranim i pritom uštedim? Hoću li jesti samo nezdravu prerađenu hranu. Povoljno kuhanje uopće ne mora biti teško, a može biti i jedan od zdravijih izbora. Prije odlaska u trgovinu svakako idite s dobro osmišljenim popisom za kupovinu. Ovdje je cilj uštedjeti dodatni novac i napraviti zdrav izbor.

Hrana u rinfuzi može smanjiti vaše troškove

Kupnja na veliko jedan je od načina da uštedite na kupnji namirnica. Napravite popis namirnica koje kupujete svaki tjedan ili dva. Ako vaša obitelj jede puno maslaca od kikirikija, onda bi ovo mogla biti dobra stavka za uključivanje. Ključno je odabrati hranu koja se vjerojatno neće pokvariti sljedećih mjesec dana. Pokušajte kupiti predmete koji će moći stajati na polici vaše smočnice i koji se neće pokvariti. To uključuje konzerviranu juhu, povrće i tjesteninu.

Vjerojatnije je da će se svježe voće, povrće, peciva i mliječni proizvodi pokvariti tijekom sljedećih tjedana. Jedan od načina da zaobiđete ovu robu je da je ohladite. Možda ćete naći ponude za štruce kruha koje dolaze u paru po dvije. Možete pojesti jednu štrucu, a drugu zamrznuti i iskoristiti sljedeći tjedan. Kupnja mesa u rinfuzi također može biti dobar ideal jer se ova roba također može zamrznuti. Pokušajte razdvojiti meso u pojedinačne veličine prije nego što ga zamrznete. Tako ćete lakše izvaditi samo onoliko koliko vam je potrebno za večeru. Jedna ključna provjera prije kupnje na veliko je odluka hoćete li moći iskoristiti svu hranu prije nego što se pokvari. Ako završite s kupnjom namirnice u rinfuzi, a zatim je morate baciti pola, to će vas na kraju samo dodatno koštati. Hrana koja može ustajati u velikim količinama uključuje velike vrećice čipsa ili gaziranog soka koji će se isprazniti. Provjerite jesu li to artikli koje ćete koristiti unutar sljedeća četiri tjedna.

Generičke marke mogu vam uštedjeti novac

Kupnja generičke robne marke također je još jedan sjajan način da zapravo uštedite nekoliko dodatnih dolara. Generičke namirnice vrlo su slične kvalitete, a razlikuju se uglavnom po pakiranju i cijeni. Izvrstan izbor za generičku hranu uključuje grah, umake od rajčice i konzervirano povrće. Kao i uvijek, trebali biste provjeriti oznake na hrani kako biste bili sigurni da jedete zdravu i hranjivu hranu.

Voće i povrće štedi vam novac

Najpovoljnija dijeta može biti ona bogata voćem i povrćem. Ne samo da vam mogu uštedjeti novac, već će vama i vašoj obitelji pružiti zdrav i hranjiv obrok. Sjajan način da uštedite na ovim artiklima je odlazak na lokalnu tržnicu. Možete uštedjeti do 60% manje nego kupnjom u standardnom supermarketu.