Skip to content

Tradicionalna hrana Hondurasa

Nevjerojatno je da ova velika zemlja Honduras, koja je vrlo siromašna, još uvijek može proizvesti neke od recepata najboljeg okusa. Neka od tradicionalnijih jela u Hondurasu uključuju tortilje, pržene mahune, banane ili papaje, jaja i obično neku vrstu povrća. Poznato je da se u ovoj zemlji većina tradicionalne hrane Hondurasa uzgaja upravo tamo pa ne moraju uvoziti puno namirnica. Voće, povrće i meso obično su zaklani i domaći za svaku obitelj.

Ova je zemlja sklona preuzeti neke od recepata iz Meksika i staviti im svoj honduraški štih, pa ako volite meksičku hranu i tražite nešto novije i zdravije, možda biste trebali isprobati neku tradicionalnu hranu Hondurasa. Budući da je većina hrane u ovoj zemlji domaća, a ne uvezena, korištenje najsvježijeg mogućeg povrća, voća i drugih sastojaka vrlo je važno i učinit će razliku u okusu. Organsko je pravi put kada je riječ o pripremi ove vrste autentične hrane.

Baleada je još jedno tradicionalno jelo Hondurasa i glavna je hrana u zemlji. Uglavnom, baleada je tortilja od brašna koja se presavije na pola i napuni preprženim grahom i sirom te prelije kiselim vrhnjem. U biti, ovo jelo je ono što Amerikanci zovu quesadilla. Baleada je odlično jelo za doručak, ručak ili večeru, sve ovisi o tome kako ćete je pripremiti. Mnogi ljudi će dodati pečeno meso (piletinu ili svinjetinu, crveno meso nije dopušteno u mnogim honduraškim jelima) za večeru i umutiti malo jaja za doručak.

Naravno, ovo nije jedina tradicionalna hrana Hondurasa, postoje mnoge juhe koje su se pojavile u ovoj zemlji i koje su odličan način za početak ili završetak obroka. Na primjer, odlična juha od graha može nevjerojatno dobro nadopuniti večeru od tacosa, ili ako ste osoba koja uživa u plodovima mora, Honduranci su osmislili fantastičnu juhu od plodova mora koja je pomalo ljuta i slatka. Većinu juha, kao što je poznato, dopunjuju kukuruzne tortilje koje možete umočiti u juhu.

Dakle, kao što vidite, neka od najtradicionalnijih jela Hondurasa su fantastična, izvrsnog okusa i vrlo zdrava za vas! Bilo da pripremate ovo jelo posebno za sebe ili kuhate za veliku obitelj, dobro ćete se zabaviti ne samo pripremajući ovo jelo, već i jedući ga! Samo budite sigurni da u blizini imate malo vode jer je većina tradicionalne hrane Hondurasa začinjena!

Kako biste isprobali neku tradicionalnu hranu Hondurasa kao što su quesadillas, prženi trputac, salsa, chismol, brončana tilapija, juha od školjki, kokosov kruh i još mnogo, mnogo više, pogledajte ove honduraške recepte.