Skip to content

Učinite svoju visokoproteinsku prehranu začinima

Jeste li jedan od onih ljudi koji se pitaju “što mogu učiniti da dodam raznolikost u svoju istu ‘ole same ‘ole piletinu i ribu?” Ako je tako, niste sami! Pacijentima nakon operacije mršavljenja nakon visokoproteinske dijete brzo dosade rutinska proteinska jela, ali strah da će ih previše kulinarskih sloboda skrenuti s puta mršavljenja i održavanja težine. Kao opće pravilo, ljudima koji se podvrgnu želučanoj premosnici, želučanoj premosnici i želučanoj ovojnici rečeno je da je prvo pravilo operacije mršavljenja jesti “prvo proteine”. Ali ništa u pravilu ne kaže da mora biti dosadno.

Sjećam se da sam prve tri godine nakon želučane premosnice proveo jedući iz dana u dan pileća prsa, konzerviranu tunu, škampe i tvrdo kuhana jaja. bljak! Dobra me prijateljica upoznala s njezinim tajnim oružjem koje je zadovoljilo njezino nepce i zadovoljilo njezine prehrambene potrebe. Njezino oružje? Začini! I ne mislim na vaš svakodnevni kečap, senf, majonezu. Govorim o salsi i balzamičkom octu i relishu i voćnom kompotu. Sve je dobro. Sjajne gotove začine danas je lako pronaći, a također su dobitnici na lutriji za budžet. Isprva će se možda činiti skupim platiti 5 dolara za staklenku umaka Bruschetta, ali s obzirom na to da se staklenka proteže na 20 porcija, dobit ćete priličnu korist od samo jedne četvrtine po porciji.

Evo nekoliko najboljih savjeta za dodavanje malo pop u proteine:

Salsa: koristiti na jajima, kuhanoj piletini, ribi i grahu. Umiješajte u juhe i variva za dodatni okus bez troškova skupih izvansezonskih rajčica i paprika. Pomiješajte s običnim jogurtom za ukusan umak od povrća (ne čips).

Balsamico ocat: Pospite na pečenu piletinu ili ribu dok se kuhaju kako biste proteinima dodali duboku kiselost. Izvadite proteine ​​iz tave, dodajte još malo balzamičnog octa u kapalice, ostružite i poslužite na vrhu piletine za jednostavan i elegantan umak. Lagano prelijte svježe jagode balzamičnim octom i ostavite da se maceriraju 30 minuta. Poslužite na sobnoj temperaturi za ukusnu poslasticu. Umutite balzamični ocat i maslinovo ulje za brzu i zdravu salatu ili preljev od povrća.

Slast: Nemojte ovo čuvati samo za hrenovke. Upotrijebite obične ili slatke kisele krastavce da začinite salatu od tune, salatu od piletine ili salatu od jaja. Pomiješajte žlicu relisha s jogurtom ili laganom majonezom za brz i jeftin tarter umak za ribu.

Voćni kompot: Voćni kompoti općenito su mješavina slatkih i kiselih sastojaka koji pojačavaju okus proteina dok jelu dodaju vlažnost. Ponekad se nazivaju voćna salsa. Potražite specijalne mješavine na tržnici ili u trgovinama cjelovitom hranom. Poslužite kompot s bjelančevinama na žaru ili pečenju tako što ćete žlicom dodati malu količinu prilikom posluživanja. Ili glazirajte meso kompotom u zadnjih pet minuta pečenja na roštilju.