Skip to content

Uživanje u poznatim okusima uz pileći tapa

Ako ste ljubitelj goveđeg tapa i jako volite doručkovati, možda biste za promjenu trebali probati ovaj pileći tapa za doručak. Možda nije tako slavan kao goveđi pandan, ali svakako može poslužiti kao zanimljiva i zdravija alternativa. Poput uobičajenog pilećeg mesa koje možete naći na tržištu, pileći tapa prepun je hranjivih tvari koje sigurno mogu učiniti vas i vašu obitelj zdravima.

Zašto probati pileći tapa

Ima neke zdravstvene dobrobiti za vas i vašu obitelj, a najviše zbog svog glavnog sastojka – piletine. Piletina je izvrstan izvor proteina koji pomaže u razvoju i rastu mišića. Istina je da je tapa sušeno meso, što znači da riskirate unos više natrija od dnevnih granica, ali ako se uzima umjereno, može pomoći u održavanju ciljane tjelesne težine jer je meso obično nemasno. Ovo suhomesnato meso zdravo je i za kosti jer sadrži fosfor.

Meso koje se koristi za ovaj filipinski favorit sadrži aminokiseline koje se nazivaju triptofan. Ove tvari zaslužne su za onaj ugodan osjećaj koji imate odmah nakon dobre stare pileće juhe. Zapravo, neka istraživanja pokazuju da će konzumacija mesa peradi ili bilo čega što sadrži triptofan pomoći u povećanju razine serotonina – hormona sreće – u vašem mozgu. To može rezultirati boljim raspoloženjem, a povremeno vam čak mogu pomoći da se oslobodite stresa. Zbog toga neki stručnjaci tvrde da može djelovati kao prirodni oblik antidepresiva.

Priprema jela

Postoje dva glavna načina za pripremu tapa od piletine. Možete isprobati konvencionalni način ako ste u žurbi, a način pečenja na roštilju ako želite nešto malo posebnije.

Konvencionalna metoda će zahtijevati da pržite pileće meso na isti način kao što biste pržili goveđi tapa. Samo morate paziti da tava bude dovoljno vruća za pečenje kako ne bi ostali dijelovi mesa nepečeni. Posebno se preporučuje prženje na laganoj do srednjoj vatri. Imajte na umu da ćete morati pustiti da tapa marinada ispari prije nego što ulje može obaviti svoj posao kao sredstvo za prženje.

Grilanje pilećeg tapa može poslužiti kao zdrava alternativa za način prženja. Ako želite izvrstan nalet okusa koji će zagolicati paletu, tapu možete marinirati dulje vrijeme. Premazivanje ovom marinadom tijekom pečenja također može biti od pomoći.

Dobra hrana za bolje obiteljske trenutke

Ako se veselite a tapsilog doručak, ali želite nešto malo drugačije, probajte Chicken Tapa i učinite svaki trenutak povezivanja sa svojom obitelji još posebnijim uz ovo ukusno jelo.