Skip to content

Zdrava prehrana – tri načina za dodavanje muškatnog oraščića u vaš plan prehrane

Kada se radi o izvrsnim rezultatima vašeg plana prehrane, način na koji ćete pripremiti hranu pola je jednadžbe. Možete birati zdrave namirnice, ali ako ih pripremate na visokokalorične metode i nezdrave umake, nećete si učiniti nikakvu uslugu. Međutim, ako ih skuhate s malom količinom maslinovog ili kokosovog ulja uz obilje svježeg bilja i začina, proći ćete puno bolje i biti spremni uživati ​​u ukusnom jelu bez grižnje savjesti.

Jedan takav začin za koji morate biti sigurni da ga dodajete svojoj hrani je muškatni oraščić. Muškatni oraščić je izvrstan za poboljšanje vašeg imunološkog sustava, poticanje cirkulacije, jačanje kose i kože te za promicanje zdrave funkcije mozga. Muškatni oraščić može pomoći u otklanjanju umora, stresa i tjeskobe. Može pomoći baš svima, pa nema razloga da ga ne uvrstite u svoj plan prehrane.

Ali kako to dodati? Koji su najbolji načini? Evo nekoliko ideja za početak…

1. Dodajte muškatni oraščić u povrće. Jednostavan način da bolje iskoristite svoj dan je dodavanje muškatnog oraščića svom povrću dok ga pripremate. Dodajte malo maslaca i po vrhu pospite muškatni oraščić i za nekoliko sekundi dobit ćete fantastičan prilog. Iako će maslac dodati kalorije, ne treba vam puno jer malo ide daleko.

2. Pospite ga na pečeno voće. Još jedan ukusan način posluživanja muškatnog oraščića je da ga pospete po voću nakon što se voće ispeče. Uvjerit ćete da ovo odlično funkcionira za jabuke, ananas, banane ili mango – po vašem izboru.

Pečeno voće odličan je način za završetak obroka: desert s malo masnoće i pun hranjivih tvari, a evo načina da ga malo oživite. Poslužite ga s malo kaloričnim tučenim preljevom i imat ćete zaista ukusan desert.

3. Napravite svoj začin od bundeve. Ako ste ljubitelj svega što se tiče bundeve kada izađe na jesen, trebali biste znati da svoje začine od bundeve možete pripremati tijekom cijele godine.

Tri začina koji tvore začin od bundeve su muškatni oraščić, klinčić i cimet, pa pomiješajte ova tri i počnite posipati ta tri začina u svoju kavu, u zdjelicu zobenih pahuljica ili u malo jogurta od vanilije. Ako postanete kreativni, vjerojatno se možete sjetiti mnogih drugih načina da to dodate svom danu.

Postoji samo nekoliko od mnogih načina na koje možete početi uključivati ​​ovaj začin u svoj dnevni plan prehrane. Kada ste zadnji put jeli muškatni oraščić?