Skip to content

Zdravi recepti za djecu

Budući da sam odgovorna majka, svom djetetu uvijek nastojim dati vrlo hranjivu prehranu. Dobro uravnotežena prehrana vrlo je potrebna vašoj djeci koja rastu. Ali svi znamo da je jako teško natjerati vaše dijete da jede zdravu hranu kada mu je na raspolaganju toliko mnogo “drugih” opcija.

Zdravi recepti za djecu trebaju biti brzi, ukusni i hranjivi. U navedenom članku pronaći ćete neke recepte koji nisu samo ugodni za djecu, već i štede vaše dragocjeno vrijeme u kuhinji. Uvijek pokušajte odabrati obrok u čijem kuhanju mogu pomoći i vaša djeca. Dijete se obično ponosi svojim radom kada provodi vrijeme u kuhinji pomažući u pripremi posuđa.

Ukusna juha od mrkve: lijepe narančaste boje i svježeg voćnog okusa, juha se može pripremiti kuhanjem mrkve, klinčića, češnjaka zajedno s malo soka od naranče i limuna.

Fantastičan francuski tost: ovo bi mogao biti odličan doručak za vaše dijete. Osim mlijeka i šećera, možete dodati i aromatični cimet za obogaćeniji okus. Ne zaboravite posuti jelo šećerom, maslacem ili bilo kojim voćem po izboru djeteta.

Zabavni voćni ćevapi: ovo je najbolji način da udomite svoju djecu s puno voća kao što su jabuke, banane, grožđe, ananas i kokos. Voćni ćevapi zabavni su za zabave ili piknike. Odabirom maksimalnog broja voća možete pokazati svoju kreativnost i tako eksperimentirati s omiljenim kombinacijama. Uvijek koristite voće koje je svježe i čvrsto, ali ne i prezrelo.

Ukusna zobena kaša: pojesti zdjelu zobene kaše svako jutro najbolji je način da dobro započnete dan. Ali ponekad vaše dijete može odbiti jesti zob zbog njezinog bljutavog okusa. Dakle, rješenje je vrlo jednostavno…možete pojačati okus tako da u zobene pahuljice umiješate malo voća poput borovnica. Ili možete dodati steviju u prah zobenim pahuljicama. Zasladit će okus.

Sićušne pizze: tko će poreći da jede pizzu..? Pizza se može pokazati kao masna hrana, ali ako odaberete sastojke u skladu s planom prehrane, onda nema štete u tome da svom djetetu svakodnevno poslužite jednu malu pizzu. Za nadjeve možete odabrati zelenu papriku, nasjeckani luk, nasjeckanu rajčicu i šampinjone. Nitko ne voli pristajati na kompromise kada je u pitanju ukus. Umjesto običnog sira možete koristiti reducirani sir mozzarella. Okus će ostati isti.

Stoga, uz malo kreativnosti, možete hraniti svoju djecu zdravom hranom. U isto vrijeme možete razgovarati sa svojom djecom o dobrobitima zdrave prehrane i dati im da shvate koliko je važno njihovo zdravlje.